• DOLAR 32.507
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2484.587
  • ...
SON DAKİKA
HTŞ'den Milli Savunma Bakanlığı'nın 'terör örgütü' ifadesine kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) için kullandığı ifadelere muhalif gruptan kınama geldi.

Suriye'deki en etkin rejim karşıtı muhalif grup olarak gösterilen HTŞ, geçtiğimiz günlerde Türkiye kamuoyunda gündeme gelen bir haberle ilgili olarak açıklama yayınladı.

Muhalif grubun basın ofisi tarafından servis edilen haberde, Türkiye Milli Savunma Bakanlığı'nın grup hakkında kullandığı "terör örgütü" ifadesi kınandı.

Açıklamada HTŞ'nin "Suriye devriminin bağımsız bir parçası olduğu, kontrolü altındaki bölgelerde yaşayan halkı Rusya, İran ve diğer güçlerin saldırılarında koruduğu" ifade edildi.

Süreç
Geçtiğimiz 24 Şubat tarihinde Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla girmeye çalışan 9 kişinin yakalandığı, bunlardan 2'sinin "terör örgütü HTŞ" mensubu oldukları açıklanmıştı.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer almıştı:

"Hatay Reyhanlı’daki hudut kartallarımız, yasa dışı yollarla Suriye’den ülkemize girmeye çalışan 9 kişiyi yakaladı. Yapılan incelemede, yakalanan şahıslardan ikisinin terör örgütü HTŞ mensubu olduğu tespit edildi. Şahıslar Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi."

HTŞ, 29 Ağustos 2018 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete'de yer alan güncellemeye göre 'terör örgütü' statüsüne girmişti.

Yapılan bu güncellemeyle HTŞ, Nusret Cephesi'nin devamı niteliğinde gösterildi.

HTŞ, Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından kurulan gözlem noktalarının keşif ve inşa süreçlerine eşlik etmiş, konuyla ilgili gelişmeleri kendi resmi haber ajansı olan "İba" üzerinden duyurmuştu.

Kaynak; Mepa News
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir