• DOLAR 32.506
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2487.725
  • ...
Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi yeni dönemde sinemaseverleri bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle çalışma yürüten Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi, bugüne kadar yüzlerce Radyo Televizyon Sinema bölümü öğrencisi ve sinemaya meraklısına senaryo yazarlığı, yönetmenlik, genel sinematografi, kurgu-montaj, ışık-ses ve görüntü teknikleri alanlarında eğitim verdi. Akademi, senaryo geliştirme ve uygulama atölyelerinde teorik ve pratik eğitimler vererek son 3 yılda 20 kısa eser üretti.

2020 yılında İstanbul’un dışında Anadolu’nun 5 ayrı şehrinde (Bursa, Kastamonu, Trabzon, Konya,  Batman) birer haftalık eğitimler veren HBS Sinema Akademisi, bu yıl İstanbul’un dışında ve Anadolu’da eğitim vereceği şehirlerin sayısını yediye çıkarmayı planlıyor.

Hassan Bin Sinema Akademisinde bu yıl Yeşim Tonbaz, Abdülhamit Güler, Abdulgafur Şahin, Yusuf Ziya Gökçek, Umut Sakallıoğlu, Selman Ecirli, Murat Pay, Kubilay Erkan Yazıcı, Seyid Çolak, Bekir-Büşra Bülbül, Recep Çavdar gibi birçok deneyimli eğitmen sıralı dersler ve workshoplar gerçekleştirecek.

İstanbul’da önceki yıllardan eğitimlerine devam eden öğrencilerin 2 ayrı kademe grubunda, bu yıl eğitimlere kabul edilecek öğrenciler ile birlikte Ağustos ayının sonuna kadar toplamda minimum 300 saat olarak planlanan programın sonunda 6 kısa filmin çekilmesi planlanıyor.

2020 yılında Anadolu’da gerçekleştirilen eğitimler sonrasında her ilden 5 er öğrenci olmak üzere toplam 25 öğrenci ile çevrimiçi eğitimlerin devam ettiği HBS Anadolu kademe grubu öğrencilerinin yaz döneminde İstanbul’da 5 günlük kamp ile ayrıca bir kısa film çekilmesi planlanıyor.

Başvuruların www.hbssinemaakademi.com adresine yapıldığı akademi öğrenci kabulleri 2 aşamalı ve eğitmenlerin gerçekleştirdiği mülakat sisteminden sonra belirlenecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir