• DOLAR 32.586
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2487.548
  • ...
Gaziantep’te okullar 1 Mart'ta açılmaya hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Okullarımızı güvenle açıyoruz" sloganıyla okullarda Covid-19 bulaş riskinin azaltılması hedeflenerek hijyen ve temizlik malzemesi hazırlandı.

Okullar açılmadan önce kentte bulunan bin 157 okul temizlenerek 10 bin litre yüzey dezenfektanı, 75 bin litre sıvı el sabunu, 410 bin yıkanabilir maske, 2 bin adet el dezenfektan standı, 50 bin adet yer stickerı, 500 adet klozetör akülü dezenfektan sıkma makinesinden oluşan malzemeler düzenlenen törenle okullara teslim edildi.

Şehitkamil İlçesi Vedat Topçuoğlu’nda düzenlenen törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, okulların açılması için gereken bütün fiziki şartların sağlandığını söyledi.

Okulların açılmasıyla beraber velilerin durumu bilmesi için bu etkinliği yaptıklarını belirten Gül, “Daha önceden Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle bütün okulların bu planlaması yapılmıştı. Okullarımızın tamamının ‘Okulum Temiz Belgesi’ alması, evde risk ne kadar varsa okullarımızda risk o kadar var. Tabi çocuklar hiçbir sıkıntı yaşamadan eğitim-öğretim görecekleri anlamına gelmiyor. Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve velilerimizin bu süreçle birlikte de dikkat etmesi gerekiyor.” dedi.

“Gaziantep vaka sayısı itibariyle Türkiye’de ortalamanın altında bir kent”

Okullarda eğitim-öğretim için bütün fiziki şartları sağladıklarını belirten Gül, “Bu anlamda hiçbir eksikliğimiz yok. Artık sorumluluk bilinciyle hareket edilip sağlanan fiziki şartların doğru bir şekilde gündelik hayata entegre edilmesi gerekiyor. Kurallara uyulması şart. Evden okula okuldan da eve hastalığın gelme ihtimali var. Ama Gaziantep bu anlamda hazırlıklı bir il. Şimdiye kadar çok önemli bir mücadele verdik. Bunun da en büyük ayağı siz değerli vatandaşlarımızdır. Çok şükür Gaziantep vaka sayısı itibariyle Türkiye’de ortalamanın altında bir kent. Aşılamaların artması ve kurallara uyulması ile beraber bu daha da kontrol edilebilir bir virüs niteliğine kavuşacak. Öğretmenlerimizin de aşılanma süreci başladı. Sağlık Bakanlığı’nın takvimine göre herkes sırasıyla aşılanmasını gerçekleştirecek.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, “2 milyon ve çocuklarımız bize emanet. Dolayısıyla bu zor süreçte en az zararla geçmek için çıkan genelgelerin uygulanmasında bize dair ne varsa üzerimize düşen görevi paraya pula bakmadan gerçekleştiriyoruz. Salgından en az zararla çıkmamız lazım. Eğitim camiası bizim için çok önemli. Biz sürekli ‘eğitim ordusunun emrindeyiz. Öğretmenlerimizin emrindeyiz’ diyoruz. Bizim medeniyetimiz ‘Bize bir harf öğretenin 40 yıl kölesi oluruz’ diyor. O nedenle ortam çok önemli.” diye konuştu.

“Okullar sağlıklı olunca evlatlarımız güvende olacak”

Gaziantep’te 88 bin civarında tableti öğrencilerimizle buluşturduklarını ifade eden Şahin, “Bugünkü program vesilesiyle de 1 Mart’ta açılacak okullarımız için bir dizi açıklamalarda bulunmak istedik. Amacımız kimsenin tedbir ve önlem konusunda kafasında soru işareti kalmamasıdır. Okullar sağlıklı olunca evlatlarımız güvende olacak.” diye konuştu.

“Bütün endişeleri ortadan kaldırmayı düşünüyoruz”

Okulların açılmasıyla ilgili bir dizi hazırlık yapılması gerektiğini aktaran Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise şunlaerı söyledi:

“Bu hazırlıkları da sizinle paylaşmaya geldik. Çünkü velilerimiz de çocuklarımız da belki birtakım endişeler vardır. Umarım bu programımızla da bütün endişeleri ortadan kaldırmayı düşünüyoruz.  Eylül ayında okullar açılmadan önce Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, okulların hazırlığıyla ilgili bütün malzemeleri karşılayacaklarını ifade etmişlerdi. Biz de bu doğrultuda hazırlık içerisine girdik. 22 kademede bütün okullarımızın malzemelerinin sağlanmasını, kullanıma sunulması için bir çalışmamız oldu. Elektronik ateş ölçerler, sıvı sabunlar, yer dezenfektanı, el dezenfektanı, yüzey temizleyiciler, sosyal mesafe stickerları, sosyal mesafe kurallarının anlatıldığı 14 kural levhaları, el yıkama bilgilendirme afişleri, doğru maske kullanımı afişleri, kağıt havlu, peçete, maskeler ayrıca bunların bütün elektronik aparatları, çöp kovaları, tıbbi atıklar, elektronik pompalar bin 157 okulun tamamına bu malzemeler bir yılın tamamını kapsayacak şekilde temin edildi.” (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir