• DOLAR 32.385
  • EURO 35.417
  • ALTIN 2326.88
  • ...
Saç Ekimi Fiyatları Neye Göre Belirlenir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Günümüzde estetik görünümü güzelleştiren bir çok uygulama yapılır. Bunlardan biri de saç ekimi işlemidir. Saç ekimi İstanbul saç ekim işleminde başarılı sonuçlar elde etmeyi sağlar. Saçlar genetik olarak dökülebilir ya da sonradan bazı nedenlerden dolayı dökülebilir. Stres bunların başında gelir. Saç dökülmeye başlar ve zamanla çok seyrelir. Bu da kişileri olumsuz olarak kötü etkiler. Bunun kalıcı olarak tek çözümü saç ektirmektir. Da çektirmek hem kadınların, hem de erkeklerin ilgisini çeken bir konudur. Çeşitli yöntemlerle uygulanır. En çok kullanılan yöntemler FUE ve DHI yöntemidir. Saç ekimi, iyi bir saç ekim merkezi kontrolün de yaptırmak gerekir. Yanlış uygulama sonucunda saçlarda açı bozukluğu olabileceği için, deneyimli bir doktor tarafından yapılmalıdır.

Saç Ekim Yöntemleri Nelerdir?

Saç ekimi yaptırırken, en çok karşılaşılan kavramlar, FUE ve DHI uygulamaları ile birbirinden ayrılır. FUE klâsik bir yöntemken, DHI daha modern bir yöntemdir. Saç ekimi yapılmadan önce, ilk olarak kan tahlili ve gerekli muayeneler yapılır. Eğer tedaviye engel olacak bir konu yoksa, saç ekimi yöntemi belirlenir. Buna doktor ve hasta birlikte karar vermelidir. İlk baştan tüm detaylar, konuşulmalıdır. İlk olarak uygulama yapılacak olan alan çizilir ve greftler toplanır. Buraya kadar her iki yöntemin aşamaları da aynıdır. Eğer saçta yeterince greft yoksa, başka bölgelerden toplanır. DHI uygulaması özel iğnelerle yapılır ve acı hissi olmaz. Sık bir şekilde uygulanır ve tüm boşluklar doldurulur. FUE uygulaması geniş olarak yapılır ve greft uygulama sayısı fazladır. İki yöntem arasındaki fark budur. Bu da saç ekimi fiyatları konusunda büyük fark yaratır.

Saç Ekimi Kimlere Yapılmalıdır?

Saç ekimi bir çok sebepten ötürü saçları dökülmüş ya da seyrekleşmiş olan, kadınlara ve erkeklere yapılabilir. Bir engeli olmayan herkes için uygundur. Saç ekimi kalıcı bir işlemdir. Yaptırmak isteyenler, en çok klinik veya hastane seçimine dikkat etmelidir. Bu alanların tam teşekküllü ve profesyonel olarak çalışması şarttır. Yoksa beklenen performansın alınması zordur. Saç ekimi plastik cerrahlar tarafından yapılır. Bir operasyon çeşidi olduğu içinde ciddi bir işlemdir. Riske atılması, uzun süre iyileşememe gibi durumlara yol açabilir. Saç ektirdikten sonra, mümkün olduğunca bir kaç gün banyo yapmaktan kaçınılmalıdır. Bu operasyon bölgesinin iltihap kalmasına neden olabilir. Bu da kafada yaralar oluşturabilir. Kuru kalması, çabuk kabuk tutup iyileşmesine yardımcı olur. Şapka kullanımı tavsiye edilir. Aynı zamanda denize girmekten kaçınılmalıdır. İşlemden 15 gün sonra iyileşme başlar. En fazla bir ay içinde herşey tamamen normale döner.

Saç Ekimi Fiyatları Nelerdir?

Saç ekiminin nasıl yapıldığı kadar, ne kadar olduğu da çok merak edilir. Fiyatlar değişiklik gösterir. Genel de ortalama bir fiyat verilmeye çalışılır. Müşteri memnuniyetini her zaman ön plandadır. Fiyatları bir kaç unsur belirler. İlk olarak yapılacak yer çok önemlidir. Kurumsal hastaneler önerilir ama işini iyi yapan özel klinikler de bu konuda başarılıdır. Araştırma yaptıktan sonra, buna karar verilmesi doğrudur. Diğer bir fiyat etkeni ise, uygulanan yöntemdir. DHI yöntemi bir ekip tarafından uygulanır ve kullanılan malzemeler pahalıdır. Klâsik yöntem olan FUE daha ekonomiktir. Bir diğer konuda operasyonu yapacak olan doktordur. Bu da fiyatları büyük oranda etkiler. Gerekli muayeneler yapılıp, işlem yapılacak olan alan belirlendikten sonra, net bir fiyat hastaya sunulur. Saç ektirmeden önce mutlaka hastane ve doktor yorumlarına, göz atılmalıdır.

Kaynak; https://www.medhairclinic.com/

Bu haberler de ilginizi çekebilir