• DOLAR 32.345
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2303.51
  • ...
SON DAKİKA
Elazığ'ın ilçelerinde arazi toplulaştırma çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ Merkez, Kovancılar ve Karakoçan ilçelerine bağlı 66 adet yerleşim birimine ait 42 bin 623 hektar alanda yürütülen toplulaştırma çalışmaları ile ilgili yazılı açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Elazığ ili Elazığ Merkez ilçeye bağlı 32 yerleşim biriminde 19 bin 938 hektar alanda yürütülen Elazığ Uluova Arazi Toplulaştırma ve TİGH Projesi, Kovancılar ve Karakoçan ilçelerine bağlı 28 yerleşim biriminde ve 19 bin 185 hektar alanda yürütülen Elazığ Kovancılar ve Karakoçan AT ve TİGH Projesi ve Elazığ ili Karakoçan ilçesine bağlı 6 yerleşim biriminde 3 bin 500 hektar alanda yürütülen Elazığ 1. Kısım Arazi Toplulaştırma ve TİGH Projesine ait çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Kaya yaptığı açıklamada, “Elâzığ Uluova Arazi Toplulaştırma ve TİGH Projesi kapsamında, Elâzığ Merkez ilçeye bağlı 32 yerleşim biriminde toplam 19.938 hektar alanda yürütülen arazi toplulaştırma çalışmaları neticesinde; söz konusu alanda toplulaştırma öncesi parsel sayısı 32.538 adet iken, toplulaştırma sonrası 19.106 adet parsele dönüştürülmüştür.

Dolayısıyla yezde 41 oranında toplulaştırma sağlanmıştır.  Aynı proje sahasında toplulaştırma öncesi ortalama parsel büyüklüğü 6,13 dekar iken, toplulaştırma sonrası parsel büyüklükleri ortalama 10,44 dekara çıkarılmıştır. 22 yerleşim yerinde tapu tescilleri yapılarak yeni tapular dağıtıldı. 10 yerleşim yerinde ise parselasyon planı çalışmaları devam etmektedir. Söz konusu iş kapsamında 758 km tarla içi yol yapılmıştır.

Elâzığ Kovancılar ve Karakoçan AT ve TİGH Projesi kapsamında, Elâzığ Kovancılar ve Karakoçan ilçelerine bağlı 28 yerleşim biriminde toplam 19 bin 185 hektar alanda yürütülen arazi toplulaştırma çalışmaları neticesinde; 17 yerleşim yerinde tapu tescilleri yapılarak yeni tapular dağıtıldı, 11 yerleşim yerinde ise parselasyon planı çalışmaları devam etmektedir. Söz konusu iş kapsamında 500 km tarla içi yol yapılmıştır.

Elâzığ 1. Kısım Arazi Toplulaştırma ve TİGH Projesi kapsamında Elâzığ ili Karakoçan ilçesine bağlı Sarıcan Beldesi ile Bulgurcuk, Altınoluk, Gölpınar, Kalkankaya, Bahçecik köyleri ile beraber toplamda 6 yerleşim biriminde toplam 3 bin 500 hektar alanda yürütülmektedir. Hâlihazır harita yapımına esas Ortofoto görüntülerin kıymetlendirmesi tamamlandı. Toprak etüt çalışmaları ile kadastro çalışmaları devam etmektedir.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir