• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
Sokaklar çöp yığınına dönüştü! Beşiktaş Belediyesi işçileri de grev kararı aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP'li belediyelerden Bakırköy ve Kadıköy'de başlayan grev dalgasına Ataşehir, Kartal ve Maltepe'den sonra Beşiktaş Belediyesi işçileri de katıldı.

GREV, 15 MART'TA BAŞLAYACAK
İşçiler dün grev pankartını asmak için belediye binasının önünde toplandı. Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 1 No'lu Şube'nin örgütlü olduğu Beşiktaş Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamamasının ardından, 15 Mart'ta uygulanmak üzere belediye binasına grev kararını astı.

KADIKÖY'DEKİ GREV 5.275 TL MAAŞ İLE SON BULMUŞTU
Kadıköy Belediyesi işçileri ise geçtiğimiz ay günlerce sürdürdükleri grevi, Belediye ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında yapılan anlaşma ile sona erdirmişti. İmzalanan sözleşmeyle, belediyedeki en düşük işçi maaşı, ikramiyeler ve yıllık ödenen sosyal yardımlar hariç; aylık net 5 bin 275 TL olarak belirlenmişti.

MALTEPE'DE İŞÇİLER GREVE DEVAM EDİYOR
Kadıköy'den sonra greve başlayan Maltepe Belediyesi'nde ise işçilerin bekleyişi devam ediyor. DİSK/Genel İş Sendikası'na bağlı bin 500 işçi, haklarını alana kadar greve devam edeceklerini söyledi. Geçim sıkıntısı yaşadıklarını, belediyenin haklarını vermesini talep ettiklerini belirten işçiler, Kadıköy Belediyesi işçilerine verilen ücretin aynısını istediklerini vurguladı. İlçeden gelen görüntülerde ise Maltepe sokaklarında çöp yığınların görülüyor.

Maltepe'den gelen bu görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı;

Bu haberler de ilginizi çekebilir