• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
Rekortmen atlet olimpiyatların ertelenmesini avantaja çevirmek istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul
2019'da düzenlenen Avrupa 23 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde eden milli üç adım atlamacı Necati Er, organizasyonun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenmesini iyi değerlendirmek istiyor.

İsveç'in Gavle kentinde düzenlenen şampiyonada üç adım atlamada 17,37 metrelik derecesiyle kürsünün zirvesine çıkan ve Tokyo Olimpiyatları vizesi alan Necati Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatların ertelenmesinin kendisi için olumlu olduğunu belirtti.

Olimpiyat hazırlıklarının iyi gittiğini söyleyen Necati Er, organizasyonun 1 yıl ertelenmesiyle ilgili, "Benim için çok olumlu bir şey oldu. Çünkü sporcu kendini iyi bilir. Yani ben 2019 senesinde çok iyi performans sergilediğim için, 2020 yılında o performansı yakalamaya çalışacaktım sadece. Ancak şu an antrenmanlar çok iyi gidiyor ve bu yıl 2019'da sergilediğimiz performansın üzerine çıkabiliriz. Hedefimiz de bu şekilde." ifadelerini kullandı.

"Atletizmin çoğu branşında yer aldım"

Spor yapmaya ilkokulda başladığını aktaran Necati Er, "Beden eğitimi öğretmenimiz keşfetmişi bizi. Ondan sonra kendimizi geliştirip kamplara katılmaya başladık. Federasyonumuzun yapmış olduğu projeye dahil olduk. O projenin sonunda 2019'da 23 yaş altında Avrupa şampiyonu oldum. Dünyada yılın en iyi derecesini yaptım. Dünya Şampiyonası'na katıldım. Final yarıştım. Üç adım atlamada final yarışan ilk Türk sporcu oldum. 2019 yılında Olimpiyat barajını geçtim. Şu an çalışmalara devam ediyoruz." diye konuştu.

"Spora ilk başladığımda küçüktüm. 60 metre koşu yaptım, uzun atlama yaptım, engelli koştum, dekatlon yaptım. Atletizmin çoğu branşında yer aldım." diyen milli atlet, "Okullar Türkiye Şampiyonası'nda hem 100 metre engelli koştum, hem de üç adım atladım. Engelli koşuda Türkiye üçüncüsü, üç adım atlamada Türkiye birincisi oldum. 'Ben bundan sonra üç adım atlayacağım.' dedim. Engelli koşuyu da seçebilirdim ama üç adım atlama bana daha cazip geldi." şeklinde görüş belirtti. 

Kaynak, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir