• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
Afganistan'da anlaşma umudu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afgan barışı için dikkatler tekrar Doha'ya çevrilirken Afgan barış müzakerelerinin her iki tarafı arasındaki görüşmelerin, özellikle de Hükümet tarafı üyelerine göre yeniden başlayacağına dair umutların tazelendiği belirtildi.

Katar'ın başkenti Doha'da 22 Şubat Pazartesi akşamı müzakere ekiplerinin başkanları ve bazı üyeleri arasında görüşmelerin devamına odaklanan bir toplantı yapılmıştı.

Hükümeti temsil eden müzakere ekibi üyesi Gulam Faruq Majroh, "Taliban iyi bir ruh haliyle geldi. Bunun aynı kalmasını umuyoruz. Çünkü görüşmelerin günlük olarak devam etmesi için taahhütlerini ifade ettiler." dedi.

Öte yandan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin Pakistan Özel Temsilcisi Muhammed Omar Daudzai'nin Afgan barış süreci hakkında İslamabad'da üst düzey Pakistanlı yetkililerle bir araya geldiği kaydedildi.

Pakistan ordusunun üst düzey bir yetkilisi, ülkesinin Taliban'ı desteklemeyeceğini söyleyerek yalnızca Afganistan'da barışı sürdürmeyi hedeflediklerini bildirmişti.

Pakistan'ın Hizmetler Arası Halkla İlişkiler (ISPR) genel müdürü Tümgeneral Babar Iftikhar, The News gazetesinin aktardığına göre, "Afganistan artık 90'larda olduğu gibi değil ve devlet altyapısı kolayca yıkılamıyor ve Pakistan da değişti" ifadesini kullandı.

Çarşamba günü Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, Taliban ile daha ciddi barış görüşmelerinin önünün açıldığını söylemişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir