• DOLAR 32.501
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2486.886
  • ...
Siirt Valisinden normalleşme için "tedbirleri gevşetmeyelim" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Vali Hacıbektaşoğlu, belediye hizmet binasının toplantı salonunda Güres Caddesi Projesini anlatmak üzere düzenlediği basın toplantısında, Covid-19 salgınına ilişkin sürdürülen mücadeleyi anlattı.

Sağlık Bakanlığının 100 bine düşen haftalık verilerinin yayınladığını hatırlatan Hacıbektaşoğlu, illerin kademelendirilmesi  ve buna göre tedbirlerin geliştirilmesi noktasında yerinde ve isabetli bir karar alındığını söyledi.

Siirt'in şubat ayı itibariyle vaka ortalamasının 8 kişiye düştüğünü, dün ve bugün itibari ile de vaka sayısının bu şekilde devam ettiğini ifade eden Hacıbektaşoğlu, maalesef halkın rehavete kapılıp gevşediğinin gözlemlendiğini kaydetti.

 

"Özellikle aşılama çalışmalarının başlamasıyla bir rehavet oluştu"

Hacıbektaşoğlu, "8 Ocak'ta ortalama vaka sayımız 10 idi, bu, geçen senenin nisan ayındaki vaka ortalamasına denk düşüyor. Tabi şu anda, aşağıya doğru bir düşüş var. Bu vaka sayılarını kontrol altında tutmak, vaka  artışını engellemek ve  hayatın normalleşmesi için çok katı bir şekilde 3 basit kuralı her yerde uygulamamız lazım. Nedir bunlar? Maske, mesafe ve hijyen. Bu tedbirlerde bazı gevşemeler ve bıkkınlıklar oldu. Özellikle aşılama çalışmalarının başlaması ve kısıtlı hafta sonu sokağa çıkma şartları kısıtlayıcı önlemlerle ülke genelinde ve ilimizde vaka sayılarındaki düşüşle bir rehavet oluştuğunu görüyoruz ve gözlemliyoruz." dedi.

"8 ve 12'nci sınıflar 1 Mart itibarıyla yüz yüze eğitime başlayacak"

Tedbirlere ve kurallara uyma noktasında Siirt halkına çağrıda bulunan Hacıbektaşoğlu, "Hepimiz kendi işyerlerimizde, özelimizde, etrafımızda duyarlı olalım. Bu konuda bütün halkımızdan tedbirlere çok katı bir şekilde uyumalarını istiyorum. Yüz yüze eğitim köylerde başladı. 8 ve 12'nci sınıflar da 1 Mart itibarıyla başlayacak. Bugünlerde gözlemleyip çalışıyoruz ve ilimize göre birtakım tedbirler alacağız ve bu kararları paylaşacağız. Yani bütün öğrencilerimizden, ailelerimizden, esnafımızdan ve bütün kamu görevlilerimizden, köylülerimizden, muhtarlarımızdan, belediyelerimizden, bütün arkadaşlarımızdan ve herkesten bu tedbirlere çok katı bir şekilde uyulmasını bekliyoruz." şeklinde çağrıda bulundu.

"Hayatın normalleşmesi için tedbirleri gevşetmeyelim"

Siirt'in vaka sayısında en düşük seviyede olan 15-16 ilden bir tanesi olduğunu hatırlatan Hacıbektaşoğlu son olarak şunları söyledi:

"Birbirimizi denetleyelim, ancak denetleme yapan filyasyon ekiplerimiz çok daha fazla denetim yapacaklar. Gerçekten çok büyük sıkıntılar çeken bir kesim var, esnafımız var, ticaret yapamayan, işyerlerini kapatan insanlarımız var. Bütün hayatın normalleşmesi için bu tedbirleri ne olur gevşetmeyelim, elden bırakmayalım. Her zamanki gibi ve her zamankinden daha çok dikkat edelim ki kazandığımız mevzilerden uzaklaşmayalım. Ben bütün Siirt halkına, fedakârlıkta bulunan ve görev yapan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir