• DOLAR 32.576
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2433.895
  • ...
Siirt'in Güres Caddesi modern ve güzel bir görünüme kavuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, yerel ve ulusal basın mensupları ile belediye toplantı salonunda bir araya gelerek proje hakkında bilgi verdi.

Güres Caddesi yeni bir fonksiyona kavuşuyor. Projeye göre, caddede dinlenme, eğlenme ve oyun alanları olacak, yeşil alan miktarı artacak.

 

"Proje Türkiye'nin en güzel şehirlerinde görebileceğimiz modern bir kalitede olacak"

Projenin ihaleye çıkarılmadan önce tüm Siirtlilerle paylaşmayı arzu ettiklerini ifade eden Hacıbekteşoğlu, şu bilgileri paylaştı:

Siirt'in alışverişi, ticareti, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak olan 'Güres Caddesi Lansman Toplantısı' bütün Siirtlileri ilgilendiriyor. Bu caddenin bir bütün olarak yaya trafiğine açılması ve ticari alanların kaldırılması bir gereklilik olarak ortaya çıktı. Yapılacak proje ile hem alt yapı yenilenecek hem de içme suyu, atık su ve yağmur suyu, elektrik ve telekomünikasyon altyapısı tamamen yenilenecek. Üst yapı da Türkiye'nin en güzel şehirlerinde görebileceğimiz modern, dayanıklı bir kalitede yapılacak. Projede, mevcut olan yeşil alan ve ağaçlar korunarak arttırılacak, yapılan imalatlar çok estetik, kaliteli malzemelerden oluşacak. Caddeyi oyun parkı şekline sokmadan estetiğine uygun anne ve babaların çocuklarıyla ailece oturabilecekleri banklar, oyun gurupları olan bir proje ile hazır hale getirilecek.

"Cadde ambulans ve itfaiyenin kullanacağı kesintisiz bir yol olarak 5 metre genişliğinde tasarlandı"

Mevcut proje alanının 800 metre uzunluğunda ve 24 bin metre karelik bir alandan oluştuğunu ifade eden Hacıbekteşoğlu, cadde üzerinde yapılacak değişikliği anlattı:

Cadde boyu 3 aks oluşturulacak. Servis yolu olarak da kullanılabilecek olan akslar 5 metre genişlikte, caddenin her iki yanına olacak şekilde düzenlendi. Sert zeminlerde doğal taşlar kullanıldı, bu taşlar granit, bazalt ve diyabaz olarak seçildi. Seçilen bu doğal taşlarla caddeye özgü döşeme düzeni yaya hareketini yönlendirici olarak tasarlandı. Başta ve sonda olmak üzere 2 saat kulesi, cadde buyunca 3 çeşme, 4 farklı alanda 46 bisiklet park yeri, 360 metre oturma alanları 150 metre kare kuru havuz alanı, 80 metre kare kermes alanı, bin metre kare oturma, 150 metre kare etkinli ve üzerinde ışık halısı ön görüldü.

"Cadde rampa çözümleri ile engelli erişimine uygun hale getirildi"

Caddenin hem yaya hem de itfaiye ve ambulansın kullanacağı kesintisiz bir yol olarak tasalandığını dile getiren Hacıbekteşoğlu, "Caddenin tasarımına uygun aydınlatma, çöp kutusu, oturma elemanları konulacak. Cadde rampa çözümleri ile tüm engellilerin erişimine uygun hale getirildi. Cadde boyunca aydınlatma tasarımları yapılmış, ayrıca içme, yağmur ve atık su hatlarının yenilenmesi gibi altyapı çalışmaları da yapılmıştır. Yaya aksı aynı ticari alanlar için kullanılacak ve aynı zamanda bu aks ambulans ve itfaiyenin kullanacağı kesintisiz bir yol olarak 5 metre olarak tasarlandı." diye konuştu.

"Projeye göre içme suyu, yağmur suyu, atık su hatları yenileniyor"

Vali Hacıbektaşoğlu, "Bu şekilde yapılan projede, mevcut araçlar korundu, yeşil alanlar mevcutların üzerine eklendi, etkinlik alanları oluşturuldu, doğal taşlarla caddeye özgü döşeme desenleri oluşturuldu, rampa çözümleri ile engellilerin de rahat kullanabileceği bir mekâna dönüşmüş oldu. Kesintisiz yaya aksları oluşturuldu, tasarıma uygun olarak mobilyalar ve caddenin aydınlatması yenilendi, başka bir artı olarak da altyapı tamamen yenilenmiş oldu. İçme suyu, yağmur suyu, atık su hatları yenilendi." ifadelerini kullandı.

"İş yerleri yıkılan esnaf mağdur edilmeyecek"

Son olarak gazetecilerin cadde üzerinde faaliyet gösteren esnafın yıkılacak dükkânları nedeniyle yaşanacak mağduriyetin nasıl giderileceği noktasındaki sorularını yanıtlayan Vali Hacıbektaşoğlu, iş yeri sahiplerinin mağdur edilmeyeceğini ve onlar için ayrı bir çalışma yürüttüklerini söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir