• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Ermenistan'da gerilim tırmanıyor! Sokaklar karıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlar, Başbakan Nikol Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiri yayımladı.

Ermenistan’daki yerel medyada çıkan haberlere göre, Genelkurmay Başkanı dahil bütün üst düzey komutanlar, Paşinyan’ın istifası için bildiri imzaladı.

PAŞİNYAN DESTEKÇİLERİNİN YANINA GİTTİ
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, orduya karşı taraftarlarına destek çağrısında bulundu.

Paşinyan, Ermenistan ordusunun kendisine yönelik istifa çağrısının ardından Facebook üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayında konuştu.

Konuşmasında, destekçilerini sokağa çağıran Paşinyan, "Hepinizi Cumhuriyet Meydanı'na ne yapacağımız hakkında konuşmaya, bir dizi acil meseleyi ele almaya davet ediyorum" dedi.

Paşinyan, "Her şeyden önce, barışçıl bir sivil meclisin katılımcısı olarak Cumhuriyet Meydanı'nda sükunet çağrısı yapmak istiyorum kesin ve sert bir eylemde bulunmak istemiyorum" ifadesini kullandı.

PAŞİNYAN KARŞITLARI DA SOKAKLARDA
Öte yandan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın istifasını isteyen göstericiler hükümet binasına ilerledi. Muhalefetin önemli siyasi figürlerinden eski başbakan ve eski savunma bakanı Vazgen Manukyan taraftarları ise Savunma Bakanlığı önünde toplanarak, ordunun muhtıra çağrısına destekte bulundu.

Bir ara karşılaşan gruplar arasında arbede çıktı. Acımasızca birbirine giren vatandaşlar, eylemlerde kan dökülme ihtimaline karşı izleyenlerin endişe etmesine neden oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir