• DOLAR 32.491
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2435.322
  • ...
BM: Filistinlilere ait evlerin yıkılması derhal durdurulmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uzun yıllardır siyonist rejim tarafından işgal altında tutulan Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas kentinin doğu kesiminde yer alan Hımsa el-Bakia bölgesini ziyaret eden BM'nin İşgal Altındaki Filistin Toprakları İnsani Yardım Koordinatörü Lynn Hastings, buradan edindiği izlenimlerin ardından yaptığı açıklamada, “israil yetkilileri, şubat ayının başından bu yana en az beş kez orada yaşayan ailelerin evlerini yıktı ve mallarına el koydu.” dedi.

Açıklamasında Hastings, uluslararası kurum ve kuruluşların, Filistinlilere ait yapılara el koyma ve yıkmanın yanında yerleşim yerlerini genişletme politikalarını durdurması yönündeki tüm çağrılarına rağmen işgal rejiminin, yıkımlara ve el koymalara devam ettiğini bildirdi. Ayrıca, işgalcilerin, Filistinlerin çadırlarını, su depolarını ve hayvanlarının yemlerini de gasp ettiğine işaret edildi.

Hastings, söz konusu gayrimeşru yıkımların, siyonist rejimin, işgalci güç olarak  uluslararası insani hukuktan kaynaklı yükümlülüklerini yerine getirmediğinin delili olduğu değerlendirmesinde bulundu.

İşgal rejiminin, yasa dışı uygulamalarla Filistinlileri göçe zorladığını ve bunun gerçekleşmesi için her türlü hukuksuzluğa başvurduğunu aktaran Hastings, siyonist rejimin, temel insani yardımlardan yoksun ve savunmasız durumdaki bu sivillere barınak, gıda ve su sağlamasının yanı sıra bunların özel mülkleri olan evlerinde kalmasına izin vermesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan Cenevre Haklar ve Özgürlükler Konseyi, işgal rejiminin, Filistinlilere yönelik hak ihlallerini gözler önüne sermek amacıyla “Sığınaksız… İsrail'in 2020 Yılında Batı Şeria'daki Filistin Evlerini Yıkma Gerçeği” isimli bir rapor yayınladı.

Raporda yer alan verilere göre, işgalciler, 2020 yılında Kudüs’le birlikte Batı Şeria'da, aralarında 531 küçük çocuğun da bulunduğu toplam 1034 Filistinli vatandaşın içinde barındığı 277 evi yıktı.

İşgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve onların yaptığı imar izni başvurularının tamamına yakınını reddeden işgal rejimi, Filistinlilere ait binlerce evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor.

Siyonist işgal rejiminin, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere ait mülklere yönelik yıkımlar gerçekleştirdiği ve Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerine de hız verdiği belirtiliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir