• DOLAR 32.595
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2422.586
  • ...
Bakan Karaismailoğlu: "Türkiye-Irak arasında doğrudan demiryolu bağlantısı önceliğimizdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Irak Ulaştırma Bakanı Nasser Bandar ve heyeti ile İstanbul'da bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakanlığın web sitesindeki bilgilendirmeye göre Irak'ın altyapı geliştirme hamlesinde güçlü işbirlikleri kurmayı amaçladıklarını belirten Karaismailoğlu, Türkiye-Irak arasında doğrudan demiryolu bağlantısı kurulmasının da öncelikleri olduğunu kaydetti.

Bakan Karaismailoğlu, salgın gibi küresel krizlerin etkilerinin ancak komşular arası yapılan dayanışma ve işbirliği ile azaltılabileceğini belirterek; Irak'ın altyapı geliştirme hamlesinde güçlü işbirlikleri kurmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Karaismailoğlu, "Bu süreçte hem kamu sektörü olarak hem de özel sektör paydaşlarımızla Irak'taki muhataplarımızla bir araya gelerek Irak halkının refahını ve yaşam kalitesini arttıracak projeleri birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Bugün Iraklı mevkidaşım ile bu bağlamda ulaştırma ilişkilerimizi etraflıca ele alacağız. Ulaştırmanın alt sektörleri itibariyle karayolu, demiryolu ve sivil havacılık alanlarında önümüzdeki dönemde birlikte atacağımız adımları tartışacağız." dedi.

Türkiye-Irak arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek istediklerini belirten Irak Ulaştırma Bakanı Nasser Bandar ise "Demiryolu, havayolu alanlarında önemli çalışmalar yapacağız. Demiryolu çalışmalarımız hali hazırda devam ediyor. En kısa zamanda iki ülke arasında transit yolu açılması da en büyük temennimiz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir