• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...

Altın fiyatları son günlerdeki yükselişini dalgalı seyirle devam ettiriyor. Gram altın 413 liradan işlem görürken, çeyrek altın 683 liradan satılıyor. Altın fiyatlarındaki yükseliş gümüş fiyatlarına da yansıdı. Gram gümüş 6 lira 43 kuruş seviyesine kadar yükseldi. Altın ve gümüşte yaşanan yükselişi sosyal medya hesabından değerlendiren teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu önemli tespitlerde bulundu.

GRAM ALTIN DAHA DA ARTACAK
Altın fiyatlarındaki yükseliş altının ons fiyatına da yansıdı. Altının ons fiyatı 1789 dolar seviyesinden işlem görüyor. Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, "Bu hafta altından fazla bir şey beklememek lazım. Haftaya altının iyi bir başlangıç yapmasını beklerim. Çin'de kutlamalar bitecek, teşvik paketi gündemde olacak ve Hindistan'dan talep artacak.Altın düşüyor dediğimde gram altın fiyatına bakıp hayır düşmüyor diyenler: Gram altındaki yükseliş dolar kurundaki yükseliş nedeniyle oluyor. Artık gram altın dolardan destek alıyor. Ons altın fiyatı da haftaya artmaya başlayınca gram altın daha da artacaktır." İfadelerini kullandı.

GÜMÜŞ FİYATLARI YÜKSELİŞTE
Gümüş fiyatları altına göre daha iyi bir yükseliş performansı sergiledi. Gram gümüş 6 lira 43 kuruşa kadar çıktı. Gümüşteki yükseliş ons fiyatlarında da hissedildi. Gümüşün ons fiyatı 28 dolar sınırına kadar çıktı. Gümüşle ilgili konuşan teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, "Gümüş altındaki bütün olumsuzluğa rağmen 27,44 üzerinde tutunuyor. Ancak buradan da fazla çıkamıyor. Gram gümüş dolar kurundan da destek alıyor. Haftaya altında yükseliş başlayınca gümüş hızla 29'u bulabilir." İddiasında bulundu.

Not: Haber içerisinde kişilere ait iddia ve tahminler yatırım tavsiyesi değildir.