• DOLAR 32.369
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.34
  • ...
Kilometre taşı nedir? Hangi anlamlarda kullanılır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kilometre taşı mecaz anlamda; önemli bir durum, üzerinde durulması gereken nokta anlamında kullanılır. TDK sözlüğünde şu anlamlarda kullanılır:

1.Karayolları üzerinde kilometreleri gösteren dikili taşlar.

2.MEC. bir işte ulaşılan, elde edilen önemli bir durum, üzerinde durulması gereken önemli bir nokta.

Bu, onun yaşamında bir kilometre taşı olmuştur

3.MEC. Bir işteki aşamaları belirleyen olay veya kimse

Kilometre taşı ne demek?

Kilometre taşı, mecazen, bir işte ulaşılan, elde edilen önemli bir durum, üzerinde durulması gereken önemli bir nokta anlamında kullanılır.

Bir işe başlamadan önce bunun için gerekli olan şartların iyi tahlil edilmesi gerekir. Bu aşamalar uzman kişiler tarafından kontrol edilmeli, uygun şartların oluşturulması sağlanmalıdır. Bundan sonra, önemli bir planlamada belirlenen ana noktaya ya da gelinmiş olan bir aşamaya gelinmesi olayı kilometre taşı olarak adlandırılır.

Yani kilometre taşı, aslında bir işte önemli bir noktaya gelindiğinde kullanılmakta olan bir terimdir. Bundan kaynaklı olarak önemli işlerde sıkça kullanılmaktadır.

Bir iş için uygun şart ve zeminin olması, hedeflenen çalışmalar açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle, bir aşamanın kilometre taşı olarak sayılması önemli bir anlam taşımaktadır. Bir işin temelinin sağlam bir şekilde atılması ve bu şekilde işlerin ilerleyen aşamalarında sorun çıkmaması için önemli bir aşama olarak kabul edilmektedir.

Kısaca kilometre taşı, önemli bir anı tanımlamak için kullanılan bir terimdir. İnşaat sektöründe ve diğer sektörlerde de bu anlama gelmesiyle aynı zamanda karayolları üzerinde belirli bir mesafeyi göstermek için kullanılan işaret terimine de kilometre taşı terimi kullanılır.

Bu nedenle terimin kullanıldığı tüm işlerin en önemli aşamasını belirtmek için kilometre taşı kullanımı yapılabilir. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir