• DOLAR 32.509
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2489.397
  • ...
Vaka artışı yaşanan illerden olan Sakarya'da sıkı tedbirler getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vali Kaldırım, il genelinde Covid-19 salgınıyla mücadelede bugüne kadar yapılan çalışmalar ile alınan önlemler ve tedbirlerin yeniden gözden geçirildiği ‘Coronavirus Değerlendirme Toplantısı'na başkanlık etti.

Akyazı Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Belediye Başkanı Bilal Soykan, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, İlçe Sağlık Müdürü ile diğer yetkililer de katıldı.

İlçedeki ilgili birimlerin gerçekleştirdiği çalışmaların detaylı bir şekilde ele alındığı toplantıda Covid-19 ile topyekûn mücadele etmenin önemine vurgu yapan Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Son dönemde ülkemizin birçok yeri ile beraber ilimizde de artmaya başlayan pozitif vaka sayılarını kontrol altına almak ve normalleşme sürecini hızlandırmak amacıyla çeşitli toplantılar gerçekleştiriyoruz. Dün malum birçok tedbir ve kararı uygulamaya koyduk ve özellikle toplu buluşma ve hareketliliği en aza indirecek tedbirleri aldık. Dün 44 yerleşim biriminde toplam 209 kişiyi karantinaya aldık. Vaka açısından sıkıntılı gördüğümüz, yoğunlaşma tespit ettiğimiz her ev, apartman ve yerleşim birimini karantina altına almaktan imtina etmeyeceğiz ve bu tedbiri sert bir şekilde uygulayacağız. Dün ayrıca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız, Esnaf Odaları Birlik Başkanımız, Muhtarlar Federasyonu Başkanımız ve diğer ilgili sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile de görüşmeler yaparak salgınla mücadelede elbirliğiyle yapabileceklerimizi masaya yatırdık." dedi.

İlçede yapılan bu toplantılar öncesi tüm yöneticilerle Covid-19 ile mücadelede yapılacak görüşmelerin olduğunu ve bu kapsamda çok önemli ve etkin kararların alınması gerektiğini vurguladıklarını belirten Vali Kaldırım, "Dün de belirttiğim gibi şehir olarak geçtiğimiz dönemde hep birlikte yoğun gayret göstererek bin 500’lü rakamlara çıkan vaka sayılarını geçtiğimiz ay 50’ye kadar düşürmüştük ve Türkiye’nin en başarılı 10 ili arasına girmiştik. Başarmak yine bizlerin hep birlikte ortaya koyacağı performans, özveri ve gayrete bağlıdır. Bundan önce olduğu gibi önümüzdeki süreçte de Sakaryalı hemşerilerimizle el ele vererek birlik ve beraberlik içerisinde vaka sayılarını en aza indirmeyi tekrar başarabiliriz. Herkesi salgınla mücadelede sorumluluk anlayışı içerisinde tedbirlere azami uymaya ve zaruri olmadıkça evlerimizde kalmaya, ziyaret, taziye, nişan ve benzeri faaliyetleri ertelemeye davet ediyorum. Muhafazakâr bir şehiriz, kul hakkını en iyi biz biliriz, lütfen tedbirlere uymayarak başkalarının hayatını tehlikeye atmak gibi çok ağır bir sorumluluk ve kul hakkına girmeyelim." ifadelerini kullandı.

Toplantı sonrası alınan kararlar arasında denetimlerin daha da sıkılaştırılması, bu hafta sonundan başlamak kaydıyla halkın alışveriş yaptığı market gibi yerlerin daha etkin ve sıkı denetlenmesine, muhtarların, apartman ve site yöneticileri, sivil toplum örgütleri ve ilgili herkesin aktif bir şekilde salgınla mücadele sürecine dahil edilmesi gibi kararlar alındı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir