• DOLAR 32.55
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2433.28
  • ...
Maket üzerinden daire satan sanığa 'dolandırıcılık' suçundan ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Esenyurt’ta inşaata başlanmadan ve yasal prosedürleri tamamlamadan maket üzerinden daire satışı yaptıkları gerekçesiyle "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 6 sanığın yargılandığı davada mahkeme, şirket sahibi sanık Temel Bulut'a 316 yıl 3 ay hapis ile bir milyon 275 bin lira adli para cezası verdi.

Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Temel Bulut, Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada tarafların avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanık Temel Bulut, 4 yıldır tutuklu olduğunu belirterek, "Tutuklu olmamdan dolayı mallarıma sahip çıkamıyorum. Yüksek miktarda maddi kaybım vardır, bir yıl önce serbest kalmış olsaydım, şu an mağdur olanların mağduriyetini gidermiş olacaktım. Şu anda bölgede imar affı çıkmıştır. İmar affından dolayı 2 yıl önce herkes tapusunu aldı. Ben cezaevinde olduğum için alamadım. Müştekilerin tapularını da veremedim. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Dolandırıcılık yapmadığını savunan Bulut, "Ben ticaret yaptım, yaptığım tamamen ticarettir. 100 lira harcadıysam, 10 liralık satış yapmışım. İnşaatlara çok daha fazlasını harcadım. Çok mağdurum, ben mağdur olduğum için müştekiler de mağdurdur." ifadesini kullandı.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme, tutuksuz sanıklar Özkan Oral Bulut, Volkan Vural Bulut, Mine Turğut, Ecem Bulut ve Alper Fatih Bulut’un "nitelikli dolandırıcılık" suçundan beraatlerine karar verdi.

Sanık şirket sahibi Temel Bulut'un 130 müştekiye karşı "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçundan toplam 316 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, Bulut’a ayrıca bir milyon 275 bin lira da adli para cezası verilmesine hükmetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir