• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İmece usulüyle yüzlerce mezar taşı imal ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Genellikle kırsal mahalle ve köylerde uygulanan dayanışma örneği olan imece geleneğini sürdüren Söğütlü (Kinderib) Mahallesi sakinleri, mezarlar için beton kapak tedarikini sağlamak için çalışma başlattı.

Mezarlar için sürekli ihtiyaç duyulan mezar içi beton taşların yapımını üstlenen 15-20 kişilik grup, yüzlerce mezar taşını yaptı. Kum ve çimento malzemelerini aralarında topladıkları sermaye ile alan mahalle sakinleri büyük bir dayanışma örneği göstererek yüzlerce mezar içi taş imal etti.

 

Yapılan örnek imece usulü çalışması ile ilgili duygularını paylaşan mahalle sakinleri, mahallelerinde birçok işi dayanışma ve yardımlaşma örneğiyle yaptıklarını ifade etti.

Mehmet Yeşilyurt

Şimdiye kadar 150 torba çimento ve bir kamyon kum harcayarak yüzlerce mezar içi taşını yaptıklarını belirten mahalle sakinlerinden Mehmet Yeşilyurt şöyle konuştu:

"Elhamdülillah köylülerimiz hayırlı işleri yapmayı seviyorlar. Kendi aramızda sermaye topluyoruz. Yarın bizlerden kim vefat ederse mezar içi taşlarımız hazırdır. Köylülerimiz hayırsever insanlardır, her şeyi kendimiz yapıyoruz köylülerimizden Allah razı olsun. Bugün 10-12 işçiyiz ama daha önce 20 işçi kadar vardık. Şu ana kadar yüzlerce taş imal ettik. Kim hayır yapmak istiyorsa biz çalışmaya hazırız. Şu ana kadar bir kamyon kum ve 150 torba çimento harcadık." diye konuştu.

Hacı Ali Yenigün

Köy ahalisinden Hacı Ali Yenigün ise, "Burada Allah rızası için çalışıyoruz. Mezarlar için taş yapıyoruz. Yardım eden herkese teşekkür ederiz. Mezarlar için taş kalmadı, biz de hep beraber çalışmaya koyulduk ve mezar taşlarını yapıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)                                                                    

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir