• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa görevlisinin evini yıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs’teki yerel kaynaklar, yıkım kararının tebliğ edilmesinden yaklaşık 24 saat sonra işgal askerlerinden büyük bir birliğin askeri buldozer eşliğinde bölgeye baskın düzenlediğini ve Mescid-i Aksa muhafızlarından Fadi Ali Alyan’a ait evi yıktığını belirtti.

Alyan, siyonist işgalcilerin, ruhsatlı evlerini yıkmakla kendisinin Mescid-i Aksa’da çalışmasını önlemeyi hedeflediğini belirtti.

Mescid-i Aksa muhafızı Fadi Ali Alyan, siyonist yerleşimcilerin baskınlarını engellediği ve işgal askerlerinin ibadethanelere yaptığı saygısızlığı protesto ettiği bahanesiyle daha önce birkaç kez alıkonulup Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırılmıştı.

Siyonist işgalciler, Kudüs'ün el-İseviyye beldesine hemen hemen her gün baskın düzenliyor, hukuksuz olmasına rağmen evlerde arama çalışmaları yürütüyor. Aramalar esnasında Filistinlilerin özel eşyalarına da ciddi şekilde zarar veriyor. Bu yüzden el-İseviyye beldesi sürekli olarak işgalcilerle Filistinli gençler arasında çatışmalara ve gerilimlere sahne oluyor.

İşgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının tamamına yakınını reddeden işgalciler, Filistinlilere ait yüzlerce evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir