• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Hamaney: "İslam her türlü kimyasal veya nükleer silah yapımını yasaklamıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uzmanlar Meclisi üyeleriyle bir araya gelen Hamaney, nükleer anlaşma, ABD yaptırımları ve uranyum zenginleştirme programıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hamaney, İran'ın nükleer kapasitesini ihtiyaç duyduğu kadar arttıracağını ve uranyumu zenginleştirmede yüzde 20 seviyesinde kalmayacağını yüzde 60 zenginleştirecek kadar da ileri gideceklerini vurguladı.

ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın İran ile ilgili açıklamalarını da değerlendiren Hamaney, ABD ve 3 Avrupa ülkesinin İran'a karlı tutumlarının yanlış ve insafsızca olduğunu belirterek, "İran ilk günden ve uzun bir süre için İslam’ın emirleri doğrultusunda taahhütlerini yerine getirdi fakat ilk günden beri taahhütlerine uymayan bu ülkelerdi, bundan dolayı bu ülkelerden hesap sorulmalı. Batılılar, nükleer silah peşinde olmadığımızı çok iyi biliyor. Nükleer silah meselesi bahane. Onlar normal silahlara sahip olmamıza da karşılar. Çünkü İran'ın güçlenmesini istemiyorlar." dedi.

Siyonist işgal rejiminin sözde başbakan Binyamin Netanyahu'nun İran karşıtı açıklamalarına ilişkin de konuşan Hamaney, "O uluslararası siyonist soytarı 'İran’ın nükleer silah elde etmesini önleyeceğiz' demekte, kendisine şunu söylemek gerekir, İran eğer nükleer silah elde etme istese ne o ne ondan büyükler bunu engelleyemez. İran’ın nükleer silah yapımını engelleyen İslam’ın düşünce ve temelidir. Zira İslam’a göre normal halkı öldüren her türlü nükleer veya kimyasal silah yapımı yasaklanmıştır." ifadelerini kullandı.

ABD’nin nükleer bombardımanında 220 bin kişinin katledildiğini ve batılıların savaş uçakları ile mazlum Yemen halkının hastaneleri, okulları ve Pazar yerlerinin bombalandığını hatırlatan Hamaney, "Sivilleri ve masum insanları öldürmek ABD ve batılıların yöntemidir ve İran’ın bunu kabul etmemekte ve bu temelde de nükleer silah elde etmeyi düşünmüyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)  



Bu haberler de ilginizi çekebilir