• DOLAR 32.467
  • EURO 34.52
  • ALTIN 2472.865
  • ...

Memurların ekonomik koşullarını iyileştirecek olan 3600 Ek Göstergeyle ilgili açıklamada bulunan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın 24 Haziran 2018 seçim öncesinde 'öğretmen, polis, hemşire ve imamların Ek Gösterge rakamlarının 3600'e yükseltileceği' sözünün bir an önce gerçekleşmesini beklemekteyiz. Çalışanlarımızın bu beklentileri boşa çıkarılmamalıdır. Emekliliği geldiği halde, 3600 Ek Göstergeden faydalanabilmek için bekleyen birçok kamu çalışanı bulunmaktadır." dedi.

Ünal, "Önemli olan, yapılacak düzenlemenin bütün kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde Ek Gösterge rakamlarının yeniden ve adaletli bir şekilde düzenlenmesi olacaktır. Kamu çalışanlarının ümidi boşa çıkarılmamalıdır." dedi.

Basına yansıdığı şekliyle 3600 Ek Gösterge hakkında bilgi paylaşan Ünal, şunları aktardı:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, '3600 Ek Göstergeyle ilgili çalışmalarımız, Devlet Personel Başkanlığı ve ilgili bakanlıklarımızla birlikte devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın burada verdiği bir söz var, inşallah buradaki çalışmalar tamamlandıkça biz de kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.' demişti. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 'Bakanlıktaki arkadaşlarımız ile Çalışma Bakanlığı'nın 3600 Ek Gösterge konusundaki çalışmaları devam ediyor. Bunun belirli bir yükü söz konusu. Sağlıklı bir şekilde analiz etme yönünde çaba sarf ediyorlar.' ifadelerini kullanmıştı.

Ünal, "Türk Diyanet Vakıf-Sen ve Türkiye Kamu-Sen olarak, hazırlanmasına katkıda bulunduğumuz ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda beklemekte olan ve bütün kamu çalışanlarını kapsayan 3600 Ek Gösterge ile ilgili kanun teklifinin bir an önce gündeme alınmasını ve yasalaşmasını talep etmekteyiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)