• DOLAR 32.593
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2432.169
  • ...
Siyonist işgal rejimi Mescid-i Aksa murabıtlarını alıkoymaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejimi, alıkoyma ve uzaklaştırma gibi gayrimeşru uygulamalarla Aksa murabıtlarını camiyi koruma ve emniyete alma görevlerini bırakmaya zorluyor.

Özellikle son zamanlarda işgal rejimi mahkemeleri, Aksa muhafızlarını görevlerinden vazgeçmeleri için evlerini yıkma, uzaklaştırma, seyahat yasağı koyma gibi cezalar vermeyi sıklaştırdı.

İşgal rejimi son olarak, siyonist yerleşimcilerin baskılarına karşı Mescid-i Aksa’da gönüllü olarak nöbet tutan kadın murabıt Hatice Huveys’i alıkoydu.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, işgalciler, Mescid-i Aksa'ya açılan El-Esbat Kapısı yakınlarında bulunduğu esnada Filistinli Kur’an-ı Kerim hocası Hatice Huveys’i alıkoydu.

Siyonist işgalciler, Filistinli erkek ve kadın aktivistlere uzaklaştırma cezaları vererek Mescid-i Aksa’yı baskınlara karşı savunmasız bırakmayı hedefliyor.

Daha önce de siyonist yerleşimcilerin Aksa'ya baskınlarına tepki gösterdiği için birkaç kez işgalciler tarafından alıkonulan Huveys, son olarak Aksa’dan uzaklaştırılma cezasına çarptırılmıştı. Filistinli kadın murabıt hakkında verilen aralıksız 14 ay uzaklaştırma cezası, 2 Aralık’ta son bulmuştu. Bu süre zarfında Aksa’ya girişi yasaklanan Huveys, namazlarını bu caminin dışında kılıyor ve irşat faaliyetlerini de Aksa’nın dışında yürütüyordu.

Bu tür alıkoymalar, işgal altındaki Kudüs'te yer alan İslami mekanların ziyaretçilere kapatılması ve Filistinlilerin Covid-19 salgını bahanesiyle Mescid-i Aksa'ya gitmelerinin engellenmesi ile eş zamanlı gerçekleşirken yerleşimci teröristlerin Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınları devam ediyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir