• DOLAR 32.558
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2490.98
  • ...
NATO’dan Irak açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci Bağdat’ta NATO Irak Temsilcisi Korgeneral Pierre Olsen ile bir araya geldi.

Terör örgütü DAİŞ’in Irak'ta hala tehlike oluşturduğunu dile getiren Kasım Araci, bu kapsamda NATO'nun deneyimlerinden yararlanmak istediklerini söyledi.

Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı, Irak'ın aşırıcılık ve terörle mücadele alanında uluslararası toplumla da işbirliği isteğine vurgu yaparak, Iraklı güçlerin bu alanlarda deneyim kazandığını kaydetti.

Görüşmede Araci, "Irak, bölgesel hiçbir sorunun parçası değil, çözümün parçasıdır" ifadesine yer verdi.

NATO Irak Temsilcisi Korgeneral Pierre Olsen de NATO'nun varlığının Irak hükümetinin talebi üzerine olduğunu söyleyerek, Irak'taki misyonlarının genişletilmesinin de yine hükümetin talebine bağlı olacağını aktardı.

Olsen, NATO'nun terörle mücadele ve aşırıcılığa karşı Irak'ı desteklediğini belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 18 Şubat'ta "Irak güçlerini terörle mücadelelerinde desteklemek ve DAİŞ'in geri dönmesini engellemek amacıyla bugün NATO'nun Irak misyonunun genişletilmesini kararlaştırdık. Misyonumuz 500 personelden 4 bine çıkacak. Eğitim faaliyetlerine daha fazla Irak kurumu ile Bağdat dışındaki bölgeler de dahil olacak" açıklamasında bulunmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir