• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
İstanbul genelinde maske mesafe ve temizlik denetimleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul'un ilçelerinde gerçekleştirilen denetimlerde iş yerlerinde ateş ölçüm makinası, el temizlik jeli, sosyal mesafe işaretleri, iş yerlerinde uyulması gereken 14 kural levhası, müşterilerin maske ve mesafe hassasiyeti gibi kuralların yerine getirilmesi çağrısı yenilendi.

İstanbul Büyükçekmece'de gerçekleştirilen denetimler, Kaymakam Mehmet Özel idaresinde gerçekleştirildi.

Denetimler esnasında maske, mesafe ve temizlik kurallarının hayati önem arz ettiğini ve uyulması gerektiğini hatırlatan Özel, esnafın kurallara hassasiyet göstermesi, salgına karşı verilen mücadelenin yüzde 60'ını kapsadığını vurguladı.

Özel "Bugün İstanbul genelinde, özelinde de Büyükçekmece'mizde sokağa çıkma yasağının uygulandığı zamanlarda, açılmasına müsaade edilen iş yerlerimizde temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet noktasında denetlemeler yapılıyor. Ayrıca dışarıda sokağa çıkma yasağına uyulup uyulmadığı ilişkin olarak sahilde, meydanlarda denetlemeler devam ediyor. Şehir içi ulaşım araçlarında da istisna olan kişilerin kurallara uygun hareket edilip edilmediğine dair denetimler yapılıyor." dedi.

 İnsanlarda bir farkındalık oluştuğunu dile getiren Özel, şunları söyledi:

"Aslında bu denetimlerin ötesinde insanlarımızda bir farkındalık ve bilinç oluşmuş durumda. Bu farkındalığın, bilincin ve hassasiyetin sürekli halde tutulması önem arz ediyor. Covid-19'da başarı göstermemiz kurallara uyma noktasında gösterdiğimiz başarı ile aynı orantıdadır. İnşallah bundan sonra da esnafımız başta olmak üzere, bütün vatandaşlarımız temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet etmeleri aynı zamanda ise sokağa çıkma kısıtlamalarına uymaları noktasında gerekli hassasiyeti göstereceklerini umut ediyorum."  (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir