• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
Kısıtlama günlerinin en çok tercih edilen tatlısı baklava oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gastronomi alanında UNESCO’nun “Yaratıcı Şehirler Ağı”nda yer alan ve baklavanın başkenti olarak da bilinen Gaziantep'te bin bir emek ve zahmetle hazırlanan baklava, bayram ve özel günlerin yanı sıra yıl boyunca değişmez lezzetler arasında yer almaktadır.

Gaziantep‘in ismiyle bütünleşen baklava, son derece dikkat ve ustalık isteyen ender tatlıların başında gelirken Antep fıstığı, terayağı, kaymak ve sert buğdaydan oluşan Antep baklavası sofraların değişmez lezzeti arasında yer alıyor.

Avrupa Birliği tarafından tescil edilen Antep baklavasının üretildiği kentteki baklava ustalarınca bin bir emekle üretilen baklava, yurtiçinin yanı sıra başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanına gönderiliyor.

Gaziantep mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan Antep baklavasının sipariş şekillerinde bu yıl yapılan değişikle özellikle kısıtlama günlerinde vatandaşların ağızlarını tatlandırılıyor. Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan sektörler arasında yer alan baklavacılar, kısıtlama günlerinde müşterilerden gelen siparişleri evlere servis ediyor.

Covid-19 salgını döneminde hafta sonu kısıtlamalarında paket servislerinde yoğunluğun oluştuğunu belirten baklavacı Mehmet Kara, İLKHA muhabirine, baklava üretiminde ve satışlarında herhangi bir düşüş yaşanmadığını söyledi.

Mehmet Kara

Covid-19 salgını döneminin ilk dönemlerinde baklava satışlarının düştüğünü belirten Kara, ancak son dönemlerde kış mevsiminin de etkisiyle baklavaya olan talebin arttığını ifade etti.

“Baklava siparişlerini evlere servis ediyoruz”

Antep baklavasının Covid-19 salgını sürecinde halk tarafından en çok tercih edilen tatlılar arasında yer aldığını belirten Kara, “Covid-19 salgını hastalığı nedeniyle ilk dönemler işlerimizde düşüş yaşandı. Şu anda işlerimiz gayet iyi. Kısıtlama günlerinde ve hafta sonunda saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasında müşterilerimiz kasap, market alışverişlerini yaptıkları sırada tatlı ihtiyacını karşılıyor. Saat 17.00'dan sonra telefonla sipariş verdikleri zaman paketlerini evlerine servis ediyoruz. Gece 00.00’a kadar açık kalıyoruz.” dedi.

“Sokağa çıkma kısıtlamasında siparişlerimiz yoğunlaştı”

Gaziantep'in vazgeçilmez lezzeti olan baklavaya talebin arttığını ifade eden Kara, “Sokağa çıkma kısıtlamasında en çok tercih edilen tatlı baklava oluyor. Baklava müşterilerimizin isteğidir. Sokağa çıkma kısıtlamasında siparişlerimiz yoğunlaştı. Yoğunlaşan siparişleri de müşterilerimize araç veya motosiklet ile servis yapıyoruz. Kısıtlama saatinin olduğu zaman müşterilerimiz bizzat buraya gelip paket servisi yaptırıp götürüyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Baklava Gaziantep'in vazgeçilmezidir”

Kara, Covid-19 salgının ilk döneminin dışında baklava üretiminde ve satışlarında herhangi bir düşüşün yaşanmadığını belirterek şunları söyledi:

“Satışlarımız elhamdülillah eskisine göre iyi gidiyor. Covid-19 salgını ilk çıktığı dönemlerde işlerimizde bayağı bir düşüş yaşandı. Fakat daha sonra işlerin açılması bizleri memnun etti. Baklava Gaziantep'in vazgeçilmezidir. Vazgeçilmez lezzet baklava olduğundan dolayı müşterilerimiz baklava talebinde çok bulundular. Bundan dolayı baklava satışlarımız elhamdülillah iyiye gidiyor. Satışlarımız güzel, herhangi bir sıkıntımız yok.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir