• DOLAR 32.584
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2429.668
  • ...
İlk kıblemiz Mescid-i Aksa beyaz örtüye büründü  BEYAZ ÖRTÜYLE DE GÜZELSİN PRANGALARIN OLMASA…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Etrafını yüce Allah’ın mübarek kıldığı Mescid-i Aksa, uzun bir aradan sonra yeniden kar yüzü gördü. 2 yıllık hasretten sonra kar heyecanı yaşayan Kudüslüler, Mescid-i Aksa’ya akın edip buradaki güzelliğe kendileri şahitlik etti.

Ancak Mescid-i Aksa bir yandan sevinirken diğer taraftan sudan bahanelerle baskınlara maruz kalması, defalarca namazların engellenmesi ve yıkılma tehdidi ile karşı karşıya kalması nedeniyle buruk bir sevinç yaşadı.

Siyonistlerin işgali altındaki Kudüs kentinde etkili olan kar yağışı her yeri tarih kokan şehri beyaza bürüdü. Müslümanların ilk kıblesi, harem mescitlerin üçüncüsü ve yeryüzünün ilk ibadethanelerinden biri olan Mescid-i Aksa’ya 'beyaz gelinlik' çok yakıştı. 630 metre rakıma sahip Kudüs`te en son kar Ocak 2019`da yağmıştı

2 yıllık hasretten sonra kar heyecanı yaşayan Kudüslüler, Mescid-i Aksa’ya akın edip burada çektikleri güzel kareleri sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Kudüs’te sosyal hayatı durma noktasına getiren kar yağışı, bazı bölgelerde yolların ulaşıma kapanmasına neden oldu. Öte yandan Mescid-i Aksa'ya gelen Filistinliler ise, kar topu oynayarak karın tadını çıkardı.

MESCİD-İ AKSA’YA BASKINLAR DEVAM EDİYOR

Diğer taraftan Mescid-i Aksa'yı, Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planları yapan işgal rejimi, bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçleri ve Yahudi yerleşimci çeteleri Mescid-i Aksa’yı boşaltmak ve işgal edip Yahudi hakimiyetine geçirmek için Kudüslüleri, Aksa’dan uzaklaştırarak, tutuklayarak, para cezaları keserek, baskı ve saldırılarını artırarak hedef alıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir