• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Umutlanmak için sebeplerimiz var ÜLKE ÜLKE İYİLİK DAĞITTILAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-BATMAN-SİİRT-

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, üç ayların başlangıcı ve "Regaib Kandili" münasebetiyle Diyarbakır, Batman, Siirt ve Antalya’da yüzlerce aileye gıda yardımı yaparak muhtaçların yüzünü güldürdü. Öte yandan İHO Ebrar da Türkiye’de gıda yardımında bulunurken Mali’de onlarca katarakt ameliyatı gerçekleştirdi.

“MÜBAREK 3 AYLARI FIRSAT BİLİN”

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü olan Umut Kervanı, Diyarbakır'da ihtiyaç sahibi ailelere Regaip Kandili vesilesiyle kırmızı et ve gıda yardımında bulunarak yüzlerini güldürdü. Tüm İslam ümmetinin Regaip Kandili'ni tebrik ettiklerini belirten Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, hayır sahiplerinin sunmuş oldukları desteklerden dolayı kendilerine teşekkürlerini iletti. Yapılacak yardımlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Elelçi, üç aylarda yapılan yardımların ecirlerini hatırlatarak hayırseverlerin bu mübarek ayları fırsat bilmeleri gerektiğini söyledi. Yardım yapılan fakir ve muhtaç aileler, bu mübarek günde kendilerini unutmayan Umut Kervanı ve hayır severlere teşekkür ettiler.

BATMAN’DA 150 AİLEYE KIRMIZI ET YARDIMI YAPILDI

Batman Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Bereket Şengül, 2005 yılından bu yana muhtaçlara gece gündüz demeden hizmet etmeye devam ettiklerini söyledi. Ellerindeki imkânların, muhtaçların mağduriyetlerinin giderilmesi için yeterli olmadığını vurgulayan Şengül, mübarek üç aylar vesilesiyle hayırseverlerden ihtiyaç sahiplerine destek olmalarını istedi. Yaptıkları yardımın ardından açıklamalarda bulunan Şengül, "Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkisine rağmen pandemi kurallarına dikkat ederek imkânlar dâhilinde muhtaç ve yetim ailelere yardımlarımızı ulaştırmaya devam ediyoruz. Bugün üç ayların başı ve Regaip Kandili olması hasebiyle şubat ayı yardım programımız çerçevesinde 150 aileye kırmızı et yardımında bulunduk." ifadelerini kullandı.

“MAĞDUR VE MUHTAÇ AİLE SAYISI KATLANARAK ARTMIŞTIR”

Üç aylar münasebetiyle daha çok aileye ulaşmak için hayırseverlerin desteklerini beklediğini vurgulayan Şengül, "Mübarek üç aylarda ibadetlerin, hayırların arttırıldığı aylardır. Bu vesile ile biz de hayırseverlere bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Salgın hastalıktan dolayı mağdur ve muhtaç aile sayıları katlanarak artmış. Batman Umut Kervanı olarak şu anda 13 bin muhtaç aile kaydı bulunmaktadır. Gelin bu mübarek üç aylar hürmetine mağdur ve muhtaç ailelere yardım elini uzatalım. Allah Teâlâ şimdiden hayırseverlerin hayırlarını kabul etsin ve mallarını bereketlendirsin inşallah." dedi.

“HAYIRSEVERLERİMİZİ BAĞIŞ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ”

Yaptıkları yardım çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulunan Siirt Umut Kervanı Başkanı Ramazan Tokdemir, manevi iklimin başlangıcı olan üç aylar münasebetiyle yıl boyunca yaptıkları yardım çalışmalarını daha da artırarak muhtaçlara ulaşmaya devam edeceklerini söyledi. Üç ayların manevi anlamda Müslümanlar için değerli olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini belirten Tokdemir, yardıma muhtaç olanlara ulaşma noktasında bu mübarek ayların fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Regaib Kandili münasebetiyle daha önceden tespit edilen çok sayıda aileye gıda yardımında bulunduklarını ifade eden Tokdemir, "Hayırseverlerin ulaştırdığı bağışlarla bu rahmet ikliminde insanların sıkıntılarını gidermek için birçok ailemize giderek yardım ulaştırdık. Üç aylar münasebetiyle yaptığımız yardım çalışmalarını daha da arttıracağız. Yardımlarımızın daha fazla aileye ulaşabilmesi için hayırseverlerimizi bağış yapmaya davet ediyoruz. Muhtaçların ihtiyaçlarını karşılamak için tüm üye ve gönüllülerimizle daha fazla gayret edeceğiz." diye konuştu.

“YARDIMLARIMIZI MUHTAÇLARA ULAŞTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Tüm İslam ümmetinin mübarek üç aylar ve Regaip Kandili'ni tebrik ettiklerini belirten Antalya Umut Kervanı yetkilisi Osman Yıldırım, mübarek üç aylar nedeniyle Antalya’da bulunan ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunduklarını söyledi. Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Üç ayların başlaması münasebeti ile Umut Kervanı olarak Antalya’da daha önce devamlı yaptığımız yardımlarımızı yine muhtaçlara ulaştırmaya devam ediyoruz. Rabbimiz izin ve kuvvet verdikçe hayır sahiplerinin bize ulaştıracağı yardımları vaktinde ve yılın her vaktinde muhtaçlara ulaştıracağız. Rabbim bütün hayırseverlerden ve her ne şekilde sebep olmuş ve katkıda bulunmuşsa herkesten razı olsun. Bütün kandil ve hayırlı gün ve gecelerin bereketinden istifade etmeyi cümle Müslümanlara nasip etsin, İslam’ı bilmeyenlere de İslam’ın güzelliğini nasip ve müyesser eylesin."

 

İHO EBRAR MUHTAÇLARI YALNIZ BIRAKMADI

​Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO-EBRAR, ihtiyaç sahibi aileleri Regaip Kandilinde de yalnız bırakmadı. Yurtiçi ve yurtdışında ihtiyaç sahibi ailelere yönelik çalışmalar yürüten Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO-EBRAR, Regaip Kandili münasebetiyle birçok ihtiyaç sahibi aileye temel gıda maddelerinden gıda kolisi, kırmızı et ve ekmek ulaştırdı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktaran IHO-EBRAR gönüllü temsilcisi Erdal Çetin, yardımın ulaşacağı aileleri titizlikle belirlediklerini ifade ederek çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Çetin, "IHO-EBRAR olarak Regaip Kandili münasebetiyle 30 ailemize gıda kolilerinin yanı sıra kırmızı et ve ekmek dağıtımı gerçekleştirdik. Allah-u Teala hayır sahiplerinden razı olsun. Hayırseverlerin yardımlarının devamını bekliyoruz. Onlardan gelen yardımlar doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelere yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu vesileyle tüm Müslümanların Regaip Kandili'ni tebrik ediyoruz." dedi. İhtiyaç sahibi ailelerden Çiçek Güzeler, IHO-EBRAR'ın kendilerine yapmış olduğu yardımlardan dolayını teşekkürlerini ileterek tüm hayırseverlere dua etti.

IHO-EBRAR MALİ'DE ONLARCA KİŞİNİN KATARAKT AMELİYATINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO-Ebrar, Mali'de katarakt sebebiyle görme yetilerini kaybeden onlarca hastayı ameliyat etti. Avrupa, Asya, Afrika ve Ortadoğu'da birçok bölge ve ülkede yardım çalışmaları gerçekleştiren IHO-Ebrar, Mali'de onlarca katarakt rahatsızlığı olan kişinin ameliyatını gerçekleştirerek yeniden görmelerine vesile oldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir