• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Android’e paylaş özelliği geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Google’ın 2020 sonunda Play Store için duyurduğu Yakındakilerle Paylaş özelliği çoğu kullanıcıya ulaşmaya başladı. Google Play Store’un 24.0 sürümünde yer alan bu yenilikle, Android akıllı telefonunuzda bulunan bir uygulamayı veya oyunu internet bağlantısına ihtiyaç duymadan başka bir Android akıllı telefona güvenli bir şekilde gönderebiliyorsunuz.

Android işletim sisteminde uygulamaları başka bir akıllı telefonla paylaşabilmek için ek uygulamalara veya sağlıklı bir internet bağlantısına ihtiyaç duyuyorduk. İnternetin bulunmadığı konumlarda herhangi uygulamayı veya oyunu başka bir cihazla paylaşmak oldukça zahmetliyken, Play Store’a yeni eklenen özellikle yaşanılan bu sorun tamamen ortadan kalktı diyebiliriz.

Yakındakilerle Paylaş’la istediğiniz bir uygulamayı başka bir cihaza göndermek oldukça pratik. Yapmanız gereken ise Play Store girip soldaki menüden “Uygulamalarım ve Oyunlarım” kısmına dokunmak. Ardından üstte bulunan “Paylaş” sekmesine girdikten sonra Gönder butonuna dokunun ve açılan listeden istediğiniz uygulamayı seçin. Son aşama olarak uygulama paylaşmak istediğiniz telefondan da Al butonuna dokunun. Alıcı cihazın ismini seçtikten sonra çok hızlı bir şekilde belirlediğiniz uygulamalar veya oyunlar karşı telefona aktarılacaktır.

Yakındakilerle Paylaş şu an herkes için kullanıma sunuldu ancak sizde gerekli seçenek gözükmüyorsa Play Store’u güncellemeniz gerekiyor. Bunun için Play Store ayarlarından Hakkında kısmındaki “Play Store Sürümü” ibaresine dokunabilirsiniz.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir