• DOLAR 32.537
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2438.292
  • ...
Tatbikat gerçeği aratmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sivil Savunma ve Deprem Haftası nedeni ile bugün saat 14.00`de Batman Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde deprem tatbikatı yapıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği tatbikata Batman Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli`ye, Batman İl Defterdarı Hasan Koca, bazı kamu kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

Tatbikatta ilk olarak tahliye alanına gelen çalışanlar, Afet Komutanı tarafından megafon ile yönlendirilmelerinin ardından tatbikat başladı ve heyecanlı anlar yaşandı.

 

Batman Afet ve Acil Durum Müdürlüğü`nün yönetiminde, Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Batman İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Diyarbakır AFAD Arama Kurtarma Birliğinin katılımıyla gerçekleştirilen deprem tatbikat Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri deprem sonrası orta dereceli hasar oluşan okul binasından kurtarıldı.

 

Tatbikatta, senaryo gereği Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezinden alınan bilgilere göre, deprem üssünün Batman`ın 20 km kuzeydoğusunda Samanyolu mevkiinde ve Richter ölçeğine göre 6.1 şiddetinde deprem meydana geldiği varsayılan okulda, deprem sonrasında kurtarma operasyonları canlandırıldı.
Yaklaşık bir saat süren tatbikatta, muhtemel bir depremde öğrencilerin hızlı, güvenilir ve düzenli bir şekilde tahliye edilmesi tatbikatı gerçekleştirildi.

 

Gerçeği aratmayan tatbikat öğrenci ve ekiplerin katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir