• DOLAR 32.589
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2525.161
  • ...
Malatyalılar Regaip Kandili programına yoğun ilgi gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hicri takvime göre, Recep ayındaki ilk perşembeyi cuma gününe bağlayan gece Regaib Kandili, tüm İslam âleminde olduğu gibi Malatya’da da camilerde manevi coşku içinde idrak edildi.

İl Müftülüğü tarafından Merkez Battalgazi ilçesindeki Kernek Camisinde akşam ile yatsı namazları arasında "Regaip Kandili" programı düzenledi.

Program; Vali Aydın Baruş, İl Müftüsü Veysel Işıldar ile vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Covid-19 tedbirlerinin üst düzeyde alındığı camide, geceyi idrak etmek için camiye gelen vatandaşlar, maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak geceyi ihya etti.

İl Vaizi Abdülhakim Ay'ın Regaip Kandili’nin ehemmiyeti ile ilgili yaptığı vaazın ardından İmam Hatip Mehmet Şentürk'ün Kur’an'ı Kerim tilaveti ve Yusuf Çelik, Sait Uçar ile Furkan Çubuk'un Mevlid-i Şerifin okumalarıyla program devam etti.

Program İl Müftüsü Veysel Işıldar'ın yaptığı duayla sona erdi.

Programın ardından Vali Aydın Baruş ile vatandaşlar, İLKHA'ya Regaip Kandili ile ilgili duygularını paylaştı.

"Gece boyunca yüce Rabbimize dualar edip af ve mağfiret dilemek hepimizin amacı olmalı"

Regaip Kandili’ni Kernek Camii’nde idrak ettiklerini hatırlatan Vali Aydın Baruş, "Burada okunan Mevlid-i Şerif, Kur’an'ı Kerim tilaveti ve şehitlerimize dua ederek Regaib Kandili’ni idrak etmeye çalıştık. Tabi daha gecenin başlangıcındayız. Gece boyunca yüce Rabbimize dualar edip af ve mağfiret dilemek hepimizin amacı olmalı. Bu gibi mübarek gecelerde küskün olan kardeşlerimizin birbirleriyle barışmaları ve kardeşlik duygularını kalplerine nakşetmeleri anlamında bu gece vesile olmalıdır. Üç ayların ilk Kandil Gecesi olması hasebiyle Regaip Kandili'nin ayrı bir anlamı var. Buradan tüm Malatyalı kardeşlerimin üç aylarını ve mübarek Regaip Kandillerini tebrik ediyorum. Bu gece yaptığımız dualarının kabulünü Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum." dedi.

"Ailece Kandil programına katıldık"

Kendilerini üç aylara ve Regaip Kandili’ne kavuşturduğu için yüce Allah’a sonsuz hamd ve senalar ettiklerini söyleyen Aysel Yılmaz, "Oğlum, kızım, yeğenim, gelinim ve torunlarımla ailece Regaip Kandili’ni idrak etmek için camiye geldik. Okunan Mevlid-i Şerif ile Kur’an'ı Kerim tilavetini dinledik ve dualar ettik. Rabbim bizleri diğer kandillere ve mübarek Ramazan ayına kavuşturmayı nasip etsin İnşallah." temennisinde bulundu.

"Camideki programa yetişemedik ama inşallah evde idrak edeceğiz”

Regaib Kandili programına katılmak için ailece camiye geldiklerini ama yetişemediklerini vurgulayan Mecit Bulgan, "Yerimiz biraz uzaktı camiye geldiğimizde Kandil programı sona ermişti. Camideki programa yetişemedik ama İnşallah Regaip Kandili’ni ailece evde Kur'an'ı Kerim okuyarak namaz kılarak ve dua ederek idrak edeceğiz. Rabbim yapacağımız ibadetleri dergâhı huzurunda kabul etsin inşallah. Bu mübarek gecenin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Allah, dünyanın değişik yerlerinde zulme uğrayan tüm kardeşlerimizi bu gecenin hürmetine sıkıntıdan kurtarsın inşallah." diye konuştu.

"Kur'an'ı Kerim’e ve Peygamber efendimizin sünnetine sımsıkı sarılmamız lazım”

Müslümanların sıkıntılardan kurtulmaları için birlik berberlik içerisinde olmaları gerektiğine dikkat çeken Bulgan, "Allah’ın rızasını ve kul hakkını gözetmemiz lazım.Dua ve ihlâsla Kur'an'ı Kerim'e ve Peygamber Efendimizin sünnetine sımsıkı sarılmamız lazım. Bunları sözle değil, icraatla yerine getirmemiz lazım." şeklinde konuştu.

"Namaz kılıp dua ettik"

Merve ile Efe Yılmaz adlı kardeşler ise camide namaz kılıp dua ettiklerini tüm Müslümanların mübarek Regaip Kandili’ni kutladıklarını belirttiler.(İLKHA



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir