• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Türkiye’nin en büyük ikinci camisinde Regaib Kandili ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hicri takvime göre, Recep ayının ilk perşembeyi cuma gününe bağlayan gecesi olan Regaib Kandili, İslam âleminde ve Türkiye’de coşku ile idrak edilirken Adana’daki tüm camilerde de manevi coşku içinde idrak edildi.

Sosyal mesafe ve maske kurallarına dikkat ederek camiye gelen Adanalılar, okunan ilahi ve Kur’an'ı Kerim tilavetiyle gecenin maneviyatıyla dualar etti.

Program, akşam namazından sonra Sabancı Merkez Camii İmam Hatibi Ömer Altundağ’ın Kur’an'ı Kerim tilavetiyle başlarken, okunan ilahi ve salâvat-ı şeriflerle devam etti.

Kandil gecesini camide ihya etmek isteyen Adanalılara hitap eden Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman, gecenin önemine dair vaazda bulundu.

Recep ile başlayan, Şaban ile devam eden ve Ramazan ile son bulan üç ayların müjdecisi olan Regaib Kandili'nin tüm İslam âleminde manevi coşku ile ihya edildiğini söyleyen Yaman, üç ayların ve Regaib Kandili’nin İslam âlemine hayırlar getirmesini temennisinde bulundu.

Üç aylar ve kandil gecelerinin Müslümanlar için bir fırsat olduğunu vurgulayan ve yılın her gününde tövbe etmek gerektiğini ifade eden Yaman, insanların sürekli muhasebe içerisinde olmaları gerektiğini ifade etti.

Program cemaatle kılınan yatsı namazının ardından sona erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir