• DOLAR 32.595
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2509.406
  • ...
Ayasofya Camii'nde Regaip Gecesi ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yatsı namazını kıldırmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından mevlithanlar tarafından okunan kasideler vatandaşların duygulu anlar yaşamasına vesile oldu.

Programda konuşan Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, rahmet ve bereketin bolca ihsan edildiği Regaip gecesine varmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Erbaş, "Fatih Sultan Mehmet Han'ın yadigârı Ayasofya-ı Kebir Camii Şerif'inden, Akşemsettin Hazretlerinin kürsüsünden camisinden sizleri selamlıyorum. Regaip gecesi tüm rağbetimizin Allah'a yöneltmemizi, inancımızı ve arzularımızı gözden geçirmemizi bize hatırlatır. İnsanın değeri arzu ettiklerinde gizlidir. Arzularımız, yönelişimiz neye ise yönelişimiz onadır. İnsanın rağbet ettiği şeyler Allah katındaki kıymetini gösterir. Neye rağbet ederse kıymeti de ona göredir. Arzu ve isteklerimiz aynı zamanda istikametimizi belirler. Onun için Fatiha suresinde hidayet edenlerin yoluna yöneltmesi için Allah'a duada bulunuyoruz. İnşallah Allah'u tela bizi, çocuklarımızı, neslimizi doğru yola, hidayete erdirir. Bu geceyi bize sunulmuş son fırsat olarak bilip hayatımızı, istikametimizi detaylı bir muhasebeye tutalım." dedi.

Gecenin sonunda topluca dua edildi.  (İLKHA)

 

 

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir