• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Kentsel dönüşüm siyaset üstü olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Danıştay binasının konferans salonunda gerçekleştirilen programa Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`ın yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katıldı.

Danıştay Başkanlığı`nın Ankara`da düzenlediği "Kentsel Dönüşüm ve Çevre Hukuku Konferansı"na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hukukta, idarede, kentlerde çağın ruhunu yakalamanın önemine dikkat çekerek şöyle konuştu, "Eski bir İstanbullu olarak, bu kentin yitip gidişine tanık oldum. Kentin dönüşümünü siyaset üstü bir konu olarak ele alarak görüp, öyle kabul etmeliyiz. Siyasi taassup gözetmeden gerekli tüm kurumlarla iş birliği yaptık. Burada söz konusu olan insanımızın canıydı" ifadelerini kullandı.

İstanbul`daki kentsel dönüşümde "Anlaşmayı" esas aldıklarının altını çizen Topbaş, "Kentsel dönüşümde kendimizin oturmayacağı konutları, halkımız için inşa etmiyoruz. Geliştirdiğimiz araçlarla onları Kentsel Dönüşüme katılmaya teşvik ediyoruz. İmar transferi, imar artışına dayalı Kentsel Dönüşüm modelleri geliştiriyoruz. İnsanların karşısına çıkıp, onlara bir dönüşüm planı dayatmıyoruz. `Bizim planımız bu, varsa bir itirazın mahkemeye git` demiyoruz. Kamu-Sivil toplum ilişkisini hukuki bir gerilime dönüştürmüyoruz. Aksine gönülleri olsun istiyoruz" dedi.
(M. Erkan Yavuz - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir