• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Şanlıurfa İtfaiyesi asılsız ihbarlardan şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 2020 yılındaki çalışmaları ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Toplantıya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Nur Asoğlu katıldı.

2020 yılının zor geçtiğini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, "Şanlıurfa olarak değil, dünya olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Covid-19 belası ile karşı karşıyayız. Bu gece Regaib Kandili'dir. Hepinizin Regaib Kandili'ni tebrik ediyorum. Rabbim, Covid 19 musibetini kendi memleketimizden ve dünyanın başından def etsin inşallah." diye konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin 2020 yılındaki çalışmaları hakkında bilgi veren İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Nur Asoğlu, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak; 276 personel, 54 araç ve 14 itfaiye istasyonu ile 7-24 Şanlıurfa'ya hizmet etmekteyiz. 400 bina yangını, 82 depo, atölye, işyeri ve fabrika yangınına müdahale ettik. Çöp, anız, ekili alan ve orman yangınlarında oluşan 3 bin 872 yangına müdahalede bulunduk.  298 adet araç yangını, 446 trafik kazasına müdahale ettik. 2 bin 625 insan ve hayvan kurtarma, asansör sıkışma vakalarına müdahale ettik. Su baskınları ve su baskınlarından oluşan hasarlara 153 defa müdahalede bulunduk. Bir yıl içerisinde 102 kere baca temizliği yapıp susuz kalan bölgelere 339 kez su ulaştırdık. Merdivenli araçlarımızda ve araç görevlendirmemizde 3 bin 755 kere diğer görevler adı altında görevler ifa ettik." şeklinde konuştu.

Şanlıurfa'daki asılsız ihbarlara dikkat çeken Asoğlu, " Özellikle küçük çocuklar yangın ve sağlık alanında asılsız ihbarlarında bulunuyor. Devlet araçlarının boş yere gidip gelmesine sebep oluyor. Şanlıurfa, asılsız ihbarlar sıralamasında Türkiye'de 3'üncü sırada yer alıyor. Şanlıurfa'da 2020 yılında 3 bin asılsız ihbar aldık." (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir