• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
Van'da sokak hayvanları için kulübe bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kış aylarının başlaması ile birlikte düzenli olarak sokak ve yaban hayvanlarının korunması için 13 ilçede çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, dondurucu soğukların etkili olduğu Çaldıran’da da sokak hayvanlarını yalnız bırakmadı.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Çaldıran Belediyesi ve gönüllü hayvan severlerinde yer aldığı çalışmayla ilçenin belirli noktalarına sokak hayvanları için kulübeler bırakırken yavru köpeklerin iç dış parazit aşılarını da yapan veteriner hekimler, hayvanlar için ilçedeki odak noktalarına da bol miktarda mama bıraktı.

Sokak hayvanları için yıl boyunca başta il merkezi olmak üzere tüm ilçelerde çalışma yürüttüklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Koruma Şube Müdürü Abdullah Saraçer, "Çaldıran İlçemiz Türkiye’nin en soğuk ilçelerinden biri. Bizde bunu göz önünde bulundurarak ilçemiz de sokak hayvanları için kulübeler yaparak bir nebze olsun soğuklardan korumayı hedefledik." dedi.

Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımız yine 13 ilçede devam ettiğini belirten Saraçer, "Her gün ilimiz genelindeki 70'ten fazla noktamıza 300 kilogram civarında mama bırakıyoruz. Aşılama ve kısırlaştırma çalışmalarımızda devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmadan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Van il Temsilcisi Rabia Aslan, "Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri Çaldıran'a gelerek soğuktan üşüyen hayvanlar için kulübeler yaptı. Şimdi belediye ekipleri ile birlikte üşüyen hayvanlar için belirli yerlere kulübeler bırakıyoruz. Yapılan çalışmalardan ötürü Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir çalışma. Hayvanları bir nebze de olsa soğuktan korumak için çok iyi oldu." dedi.

Yaralı ve bitkin bulunan hayvanlar ise tedavileri yapılmak üzere Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir