• DOLAR 32.593
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2492.156
  • ...
İsviçre Medeni Kanunu Türkiye'de 95 yıldır uygulanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Aile Meclisi tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında fıtrata, hukuka, medeniyete, kültüre, örf ve geleneğe aykırı yapılan düzenleme ve yasaların, toplumu, aileyi ve bireyleri ifsat ettiği belirtilirken toplumun değerlerine göre yasaların çıkarılmasının ve uygulanmasının verimli olacağına değinildi.

743 sayılı "Türk Kanunu Medenisi" olarak isimlendirilen, 17 Şubat 1926'da İsviçre Medeni Kanun'unun bazı maddelerinin gerekçesiz olarak sevk edilip müzakeresiz bir biçimde oybirliği ile TBMM'de kabul edildi.

İsviçre Medeni Kanunu'nun Türkiye'de uygulanması için kabul edilme tarihinin yıldönümü münasebetiyle yazılı açıklama yapan Türkiye Aile Meclisi,  "4 Ekim 1926’de yürürlüğe girmesiyle İslam aile hukuku yürürlükten kaldırıldı. Bugün de halen çok eşlilik ve genç evlilik yasak, lâkin her türlü fuhşiyat zina serbest. Hatta, İstanbul sözleşmesinin toplumsal cinsiyet düzenlemesi çerçevesinde cinsi sapıklığa pozitif ayrımcılık uygulanmaktadır. Dinen meşru olan, batıdan seküler dünyadan örnek vermek gerekirse, ABD’nin Utah eyaletinde Mormon geleneğinde de sınırsız evliliğe izin verilirken, çok eşlilik ruhsatı yasaklanarak fuhuş/zina önlenebilir mi? Bu çerçevede dini nikâhlı eşlere hukuki çerçevede koruma sağlanması, kadının ve çocuğun hakkı korunması gerekmez mi?" ifadelerine yer verdi.

"İstanbul Sözleşmesi ve CEDAW'ın toplumun içerisinde oluşturduğu tahribatı adeta Covid- 19’dan daha yıkıcı bir hal almıştır"

İstanbul sözleşmesi ve CEDAW ile aile içerisinde çözülmelerin başladığı hatırlatılan açıklamada, " "Bugün bu tek başına bu sözleşmeden çekilmekle de sorun çözülme sınır ve boyutunu aşmıştır. Kötü uygulamalar ve devam eden düzenlemeler bu yıkımı giderek artırmaktadır. Gelinen nokta ölümcül bir hale gelmiş, toplum hayatındaki tahribatı adeta Covid- 19’dan daha yıkıcı bir hal almıştır." denildi.

Cinsi sapıklığın, pedofili ve ensest grupların global bir tehdit haline geldiği hatırlatılan açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Siyaset, bürokrasi, yargı, medya, sermaye, STK gibi kurum ve kuruluşlar fuhuş, kumar, uyuşturucu sektörü ile adeta el ele yürümektedir. Ahlaksızlık çetesi, global bir mafyaya dönüşme istidadı göstermektedir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir