• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Kürdistan Fetva Meclisi kararı açıkladı; Dövme helal mi haram mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Bölgesi İslami Alimler Birliği'ne bağlı Yüksek Fetva Meclisi, bir süredir vatandaşların “dövme yaptırmak günah mı?” şeklindeki soruları hakkında kararını açıkladı.

Dört başlık altında açıklanan kararda, iğne veya günümüzde kullanılan modern araçlarla dövme yaptırmanın dinen “haram” olduğu belirtildi.

İkinci başlıkta, “Yetişkin olduktan sonra kendi istekleri ile dövme yaptıranlar, vücutlarında büyük bir tahribata sebebiyet vermeyecek şekilde dövmelerini sildirmeli” denildi.  

Bir diğer başlıkta, dövme yaparak para kazanmanın ve bunu gelir haline getirmenin de haram olduğu ifade edildi.

Dördüncü ve son başlıkta ise, geçici ve kısa süreli olması, vücutta ıslaklık ve tahrip bırakmaması, kullanılan maddenin temiz olması halinde geçici yapılan dövmelerin ise herhangi günah olmadığı belirtildi.

Kürdistan Yüksek Fetva Meclisi, kararın gerekçesinde, insan vücudunun Allah tarafından mükemmel yaratıldığını, fakat özellikle kadın cinsinin iradesi, istemi ve arzusu ile kendisini güzelleştirmek istemesinin doğal yapısı gereği olduğunu, buna da dinen meşru olan çerçevede müsaade edildiğini vurguladı.

Kararda, gittikçe yaygınlaşan dövme konusunun vücuda kazıma şeklinde yaralayarak ve çeşitli ilaçlarla kalıcı hale getirilerek işlendiği ve bu nedenle dinen caiz olmadığına dikkat çekildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir