• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
14 yaşındaki sporcu devlet başkanının  akrabasını  yenince  öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkmenistan’da 14 yaşındaki judo sporcusu Süleyman Tursunbayev Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov’un akrabasına yenilmediği için dövülerek öldürüldü.

14 yaşındaki judo sporcusu Süleyman Tursunbayev, ülke çapında düzenlenen turnuvada finale yükseldi. Genç sporcunun, finaldeki rakibi Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov’un akrabası olduğu için yenilmesi için baskı yapıldı. Yenilgiyi kabul etmeyen Tursunbayev, maçı kazandıktan sonra dövülerek öldürüldü.

euc-u1lxuaepxgs.jpeg

Tursunbayev ailesi: Kaçırıldı ve dövülerek öldürüldü

Özgür Avrupa Radyosunun (Radio Free Europe/Radio Liberty) 16 Şubat’taki haberine göre, Süleyman Tursunbayev’in ebeveynlerinin Pazar günü yaptıkları açıklamada çocuklarının turnuvayı kazandıktan kısa bir süre sonra Baherden kasabasından kaçırıldığını ve birkaç gün sonra bir hastanede öldüğünü kaydetti. Ailesi, genç judocuyu baygın halde bulunduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanının akrabasına yenilme teklifini reddetti

Türkmenistan’da çevrimiçi muhalif gazete Turkmen News, Tursunbayev’in turnuva organizatörlerinin yerel bir askeri okuldan bir rakibe karşı maçını kaybetme emrini aldığını ve reddettiğini bildirdi. Turnuvadan sonra Tursunbayev’in antrenörünün de dövüldüğü öğrenildi.

Yurtdışındaki muhalefet grupları, cinayetle ilgili protestolar planlarken, öldürülen çocuğun ailesi ülkenin başkanı Berdimuhammedov'a soruşturma  çağrısında bulundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir