• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Hizbullah'tan siyonistlere tehdit: Siz bizim şehirlerimizi vurursanız, biz de sizinkileri vururuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

LÜBNAN
Lübnan Hizbullah'ı Genel Sekreteri Hassan Nasrullah, "örgütün İsrail ile bir çatışma başlatmakla ilgilenmediğini, ancak saldırıya uğradığı takdirde sert bir tepki vereceğini " söyledi.

Nasrullah, Salı günü Lübnan televizyonunda yaptığı konuşmada, "Bir çatışma ortamı aramıyoruz ama şehitlerimizin kanını da unutmuyoruz." dedi. Nasrallah,"Ama bir çatışma olursa, bundan kaçınmayacağız. 'Birkaç günlük savaş' oyununun bile İsrailliler için tehlikeli bir oyun olacağı ve onları istenmeyen sonuçlara sürükleyeceği konusunda uyarıyorum." ifadelerini kullandı. 

Sputnik'in İngilizce sitesinde yer alan habere göre Nasrullah, “Savaş çıkarsa, İsrailliler, İsrail'in başlangıcından bu yana tanık olmadıkları olayları görecek. O yüzden ateşle oynamayı bırakın. Direniş çağındayız.” diye konuştu. 

Tel Aviv'i uluslararası hukukun dışında hareket etmekle ve "tüm savaşlarında şehirleri yok etmek ve sivilleri öldürmekle" suçlayan Nasrullah, savaş çıkarsa Hizbullah'ın aynı şekilde misillemeye başvuracağı açıklamasını yaptı. Nasrallah, “İsrail Lübnan'daki şehirleri bombalarsa, İsrail'deki şehirleri bombalayacağız ve Lübnan'daki köyleri bombalarsa İsrail'deki kasabaları da bombalayacağız. İsrail ordusu, askeri hedeflerimizi bombalarsa, İsrail askeri hedeflerine de saldırabiliriz” dedi.

Hizbullah Genel Sekreteri'nin yorumları, geçtiğimiz Pazar günü başlayan ve iki gün süren, İsrail Hava Kuvvetleri (IAF) personelinin yaklaşık yüzde 85'inin katıldığı 'Celile Gülü' adı verilen 60 saatlik aralıksız tatbikatın tamamlanmasının ardından geldi. Tatbikatlar, bir IAF savaşçısına yönelik olası bir Hizbullah füze saldırısına dayanıyordu. Tatbikatta Lübnan'dak köprüler, enerji santralleri ve havaalanları dahil pek çok saldırılar başlatıldı. Tatbikat, 3 binden fazla Hizbullah hedefine 24 saat içinde yoğun saldırı eğitimi ile Hizbullah'ın siyonist askeri üslerine ve şehirlerine roket saldırılarına karşı hava savunma eğitimini içeriyordu. 

Uzun yıllardır devam eden gerilim 

Hizbullah ve siyonistler, son yıllarda Lübnan-siyonsit işgal rejimi sınırında düzinelerce çatışmaya girdiler ve 2006 yılında Hizbullah unsurları, Birleşmiş Milletler aracılığıyla ateşkes imzalanmadan önce, siyonist ordusu ile büyük bir savaş yaptı. İran daha sonra, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin 33 günlük çatışmada bizzat yer aldığını ve Hizbullah'a danışmanlık yaptığını açıkladı. Teçhizat ve birliklerdeki muazzam üstünlüğe rağmen, siyonsit güçleri Lübnanlı unsurlarla acımasız sokak çatışmalarında beklenenden daha yüksek kayıplarla karşılaştı.

Savaştan bu yana, Hizbullah'ın büyük bir taktik roket cephaneliği ve İran yapımı mobil bir füze olan Fateh-110 da dahil olmak üzere en az birkaç düzine balistik füze temin ettiği düşünülüyor. siyonistler bu sistemleri yenmek için Demir Kubbe de dahil olmak üzere bir dizi füze savunma sistemi geliştirdi, ancak bu sistemlerin etkinliği sorgulandı. 2013 yılında yapılan bir analiz, siyonistlerin 2012 yılında Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı sırasında Gazze'deki gruplar tarafından  atılan roketlerin üçte birinden daha azının sistem tarafından başarılı bir şekilde etkisiz hale getirildiğini ortaya çıkardı.

Çeviri: Emirhan Kemendi 

Kaynak; Ortadoğu haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir