• DOLAR 32.318
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2291.521
  • ...
Hazreti Hatice konulu kompozisyon yarışması ödül töreni düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Değerler Eğitimi ve Gönüllü Kuruluşlar Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışmanın ödül töreni Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hazreti Hatice’nin (radıyallahu anha) Peygamber Efendimize çok zor dönemlerde en büyük dayanak olan bir eş olduğunu ifade etti.

Peygamber Efendimizin hayatının ve verdiği mücadelenin Müslümanlar için büyük bir yol gösterici olduğunu belirten Şahin, “İşte peygamberliğinin ilk dönemlerinde, Peygamberimizin ilk limanı Hazreti Hatice’nin (radıyallahu anha) örnek hayatını anlamak için bu yarışmayı düzenledik. Bin 400 yıl önce uluslararası ticaret kervanlarının başında bir kadın var. Bu kadın o kadar güçlü bir insandır. Tüm bu imkanlarını sevgili eşinin uğrunda seferber etmekten çekinmeyen ve Peygamber Efendimize çok zor dönemlerde en büyük dayanak olan bir eştir Hazreti Hatice (radıyallahu anha) eşine o kadar güveniyordu ki ilk vahyin geldiği günlerde, durumu Peygamberimiz kendisine iletince ‘Sen söylüyorsan doğrudur’ diyerek eşine duyduğu sonsuz güveni ve aynı zaman da evlilikte güvenin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. İşte bizlerin Hazreti Hatice (radıyallahu anha) annemizin, tüm bu güzel, örnek özelliklerini ve faziletlerini kavratabilmek için düzenlediğimiz, kaybedeni olmayan bu yarışmaya eser gönderen 872 hemşerime teşekkür ederim.” diye konuştu.

“Manevi hastalıklarımızın çaresi medeniyet kodlarımız”

“Milli ve manevi değerler üzerine inşa etmemiz gereken bir nesil var” diyen Şahin, “İnsanı ihmal ederseniz ihmal ettiğiniz insan imar ettiğiniz şehri yok eder. Her şeyin başı her konuda yetişmiş insan. Çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Hepimizde maske. Mikroskop ile görülmeyecek bir virüse karşı mücadele veriyoruz. Küresel bir sorun var, ulusal mücadele veriyoruz. Aşılamalar başladı, bir an önce bundan kurtulmak istiyoruz. Nasıl bir hastalık yaşayınca ilaç alıyorsak, manevi hastalıklarımızın da çaresi medeniyet kodlarımız. Okuduğumuz her ayet bize bir ilaç veriyor. Sevgi önemlidir. Bizler sürekli pozitif gündem ve psikoloji ile şikâyet etmeden çare bulacağız. İnsani ve çevresel kalkınmanın bir bütün olduğu dünyayı inşa etmek zorundayız. Baktığımızda çare, Kur’an-ı Kerim’deki her bir cümlenin gereğini yapmak. Böylece dünya cennet olacak.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Değerler Eğitimi ve Gönüllü Kuruluşlar Daire Başkanı Muzaffer Ceylan ise bu gibi programların devam edeceğini belirtti.

“Hazreti Hatice’nin (radıyallahu anha) örnek hayatına ihtiyacımız var”

Dört büyük cennet kadınından bir tanesi olan Hazreti Hatice’nin (radıyallahu anha) büyük bir insan olduğunu ifade eden ceylan, “Onu büyük kılan faziletleri, ahlaki yaşantıyı hayatımıza örnek alabilirsek içinde yaşadığımız birçok sorun kendiliğinden çözüme kavuşacaktır. Zira Hazreti Hatice (radıyallahu anha) iyi bir eş, fedakar bir anne idi. Hayatı öylesine bir örnek hayattı ki Allah (Celle Celaluhu) Cebrail (Aleyhisselam) vasıtasıyla kendisine selam etmiştir. Hazreti Hatice (radıyallahu anha) annemizin örnek hayatını, evimize, ilişkilerimize yansıtmaya ihtiyacımız var. Hayatımızı değerli kılmayı hedefleyen, bizi gerçek kahramanlarımız ve değerlerimizle buluşturacak bu ve benzeri yarışmalar ya da sosyal medya üzerinden yapacağımız çalışmalar ve programlar devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Dr. Ramazan Yıldırım, Hazreti Hatice’nin (radıyallahu anha) hayatından ve erdeminden istifade edilmesi gerektiğini vurgulayarak gündemin sık değiştiği günlerde bu konunun işlenmesinin önemli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

872 kişinin katıldığı yarışmanın sonunda yapılan değerlendirme sonucunda, 1’inci olan Musa Değer’e dizüstü bilgisayar, 2’inci olan Fatma Zehra Kardaş’a tablet ve 3’üncü olan Şüheda Köse’ye de bisiklet hediye edildi. 27 kişiye ise mansiyon ödülü olarak kitap seti verildi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir