• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...
Eğitim Bir-Sen`den anlamlı yarışma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Eğitim Bir-Sen Bitlis Şubesi, \"Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri\" kapsamında tüm okullarda ödüllü \"Peygamber Sevgisi\" konulu şiir ve kompozisyon yarışması düzenleyecek.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Rasim Taşcan, \"Yapacağımız bu yarışmanın iki önemli amacı vardır. Bunlardan ilki Peygamber (SAV) Efendimizin genç nesil tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamaktır. Toplumun ahlaki değerlerden uzaklaşarak, genç neslin Peygamberini tanımaz hale getirilmeye çalışıldığı bu zamanda, bu tür yarışmalar ile o güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen peygamberin, güzel ahlakını insanlara ve gençlerimize tekrar öğretmektir. İkincisi ise toplumu huzursuz eden erdem ve faziletten uzaklaşmış insanlarımıza, gençlerimize iyi ve erdemli birey olma yolunda olumlu davranış değişikliği kazandırmaktır. Bu amaçlar doğrultusunda merkez ve bağlı ilçelerdeki tüm okullarımızda, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafına yarışma duyurusunu göndereceğiz. Ve basın yolu ile bu yarışmaları tanıtacağız\" dedi.


Taşcan yarışma şartnamesini ve ödülleri de açıklayarak, \"Şiir yarışması ilkokul ve ortaokul olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek. Şiirler A4 kâğıdına mürekkepli kalemle yazılarak arka sayfasına öğrencinin Adı-Soyadı, okulu, sınıfı ve velisinin telefonu yazılacaktır. Kompozisyon içinde lise öğrencileri başvurabilir. Eserler mürekkepli kalemle, A4 kâğıdına okunaklı el yazısı ile yazılacaktır. Kompozisyon en fazla üç sayfa olmalıdır. Bir öğrenci en fazla bir eserle yarışmaya katılabilir. Yarışmaya gönderilecek eserler daha önce başka yerde yayımlanmamış olacaktır. Kompozisyonun yazılı olduğu kâğıdın arka tarafına öğrencinin Adı-Soyadı, okulu, sınıfı ve velisinin telefon numarası yazılacaktır. Yarışmaya gönderilen eserlerin her türlü yayın hakkı Eğitim Bir-Sen Bitlis Şubesine ait olacaktır. Yarışmaya katılacak eserlerin en geç 05 Nisan 2013 tarihine kadar Eğitim Bir-Sen merkez ve ilçe başkanlarına teslim edilmesi gerekir. Ortaokul, ilkokul ve lise birincilerine laptop bilgisayar, ikincilere Notebook bilgisayar (Mini Laptop) ve üçüncüler de yarım altın ile ödüllendirilecek. Sonuçlar 17 Nisan Çarşamba günü Eğitim Bir-Sen Bitlis Şubesinin web sayfasından, yazılı ve görsel basından ilan edilecektir\" şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir