• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
Myanmar Hükümeti Müslümanların Peşini Bırakmıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber-Dış Haberler Servisi-Riyad Makaev

Myanmar - Rohinili müslümanların Bangladeş’e geçmelerini engellemek için ve aynı zamanda mültecilerin çalışmalarını sınırlandırmak için Bangladeş Hükümeti mülteci kampları yerinde ve sınır bölgelerinde Acil Eylem Taburu askerlerinin ve Polis birimlerinin sayısını artırdı.

Myanmar müslüman mültecilerin durumu zorlaşıyor, çünkü henüz BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinde Myanmar mülteciler kayıt altına alınmadı. Dolaysıyla Birleşmiş Milletlerden yardım alma hakkı vermiyor.

Bu nedenle, hayatta kalabilmek için, Rohinili müslümanlar iş arıyorlar ve her türlü iş yapıyorlar, arazilerde, imalat sektöründe, şoförlük, balıkçılık...

Rahine eyaletinde geçen yılın Haziran ayından itibaren Müslümanlara karşı şiddet başlamıştı. Devlet yetkilileri tarafından camiler, İslam okulları kapatıldı. Bölgede asırlar boyunca okunan Ezan yasaklandı ve toplu namaz için toplanması da Myanmarlı müslümanlara yasaklandı.

Rohini eyaletinde o günden bugüne kadar Müslümanlara karşı tutuklamalar, işkenceler ve soygunlar yapıldı. Müslüman kadınlara karşı şiddet ve tecavüz vakaları da kayıt edildi. Myanmar Rahine eyaletinde 5 ila 8 milyon insan yaşamaktadır. Bunlardan %70’i müslüman teşkil ediyor.

Myanmar Hükümeti Müslümanlara yönelik uygulanan yüksek vergiler, yüksek öğretim yasağı yanı sıra, kitlesel sürgünler ve etnik temizlik müslümanları komşu ülkelere sığınmak mecburiyetinde bıraktılar.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir