• DOLAR 32.604
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2430.598
  • ...
Yürek Parçalayan Aile Dramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır`ın merkez Sur ilçesi Hasırlı mahallesinde ikamet eden 10 kişilik Atan ailesinin bütün fertleri hasta olduğundan dolayı hastalık tedavilerini İmkânsızlıklardan dolayı sürdüremiyor. Tedavilerini sürdüremeyen çaresiz aile, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.
 
Ailesinin yakalandığı hastalıklar ile ilgili olarak bilgi veren 10 kişilik Atan ailesinin resi Hacı Atan, bir yıl önce safra kesesini aldırdığını belirterek, böbrek yetmezliği hastası olduğunu ve acilen bel fıtığı ameliyatı olması gerektiğini ifade etti.
 
`İki oğlumun beyninde tümür var`
Hacı Atan, beyin tümürü olan üniversite mezunu oğlu Sedat`ı 7 yıldır doktor doktor il dolaştırdıklarını dile getirerek daha sonra sıkıntılarını şöyle dile getirdi: "Maddi gücümüz olmadığı için oğlum Sedat`ın tedavisini yapamadık ve mecburiyetten İzmir`den tekrar Diyarbakır`a geldik. Şu an oğlum Diyarbakır` da evde çaresiz bir şekilde bekliyor. Beli bir süreden sonra bize bir telefon geldi. Telefonda üniversite mezunu diğer oğlumun Recep`inde beyin tümürü olduğu haberini aldık. Vurduk hemen İzmir`e gittik. Orada oğlumu ameliyat ettik. Ama maddi durumumuz iyi olmadığı için onun da tedavisini yarıdan bırakıp Diyarbakır`a geldik" dedi.
 
`89 yaşındaki babam alzheimer, şeker ve kalp yetmezliği, hastasıdır`
Hacı Atan,89 yaşındaki babasının alzheimer, şeker ve kalp yetmezliği, hastası olduğunu sözlerine ekleyerek, yaşlı babasının yaklaşık 3 yıldır yatağa mahkûm olduğunu ve çok sıkıntı çektiklerini belirtti.
 
`120 bin lira borcum var`
Çocuklarının iyileşmesi için çok uğraştığını, tedavileri için şu an itibariyle 120 bin TL borçlandığını sözlerine ekleyen acılı baba, devamla," Bizler çok defa yardım almak için valiliğe ve belediyeye gittik fakat şimdiye kadar hiçbir netice alamadık. Mecburiyetten dolayı etrafımızdaki insanlardan borç aldık. Çoğu zaman borç para bulamayınca faizle para aldık. Alacaklılar her gün telefonla bizi arıyorlar ulaşamayınca kapıya gelip bağırıp çağırıyorlar, ailemin psikolojisi bozulmuş" şeklinde ifadelere yer verdi.
 
`Işın tedavisi için 32 bin dolar gereklidir`
Çocuklarının iyileşmesi için cyber knife ile gamme knife isimli ilaç ve ışın tedavisinin gerektiğini bu tedaviler içinde 32 bin doların lazım olduğunu söyleyen Atan" Bu ilaçların maliyeti 32 bin dolar biz bunu nasıl öderiz. Ben buradan yetkililere ve hayır sahiplerine sesleniyorum Allah kimsenin başına böyle bir şey getirmesin. Allah rızası için birileri bize yardım elini uzatsın. Hem borçlar hem ilaç masrafları çok yüksektir perişan bir haldeyiz" dedi.
 
Hacı Atan, her şeye rağmen Allah`a şükrederek sözlerine son verdi.
Ailenin geçimini sağlayan oğul Mahmut Atan ise (23)" bir böbreğinin olmadığını, manavcılık yaparak aile geçimini sağlamaya çalıştığını belirterek, maddi durumlarının iyi olmadığını, sebze ve meyveyi borca aldığını, barakadan yapma manavının kira olduğunu kirayı da ödeyemediğini" ifade etti. Mahmut Atan annesinin ise damar tıkanıklığından dolayı anjiyo, olması gerektiğini, diğer küçük iki kardeşinin ise böbreklerinin şiştiğini söyledi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir