• DOLAR 32.523
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2496.419
  • ...
israil: `İran`ı Durduramıyoruz!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dış Haber Servisi
“İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran, yaptırımlar ve diplomasiye rağmen nükleer silah üretiminde geri adım atmamıştır. Netenyahu Pazartesi günü yaptığı açıklamada İran için "açık ve gerçek bir askeri tehdittir" ifadesini kullandı. Tahran`ın nükleer programını durdurmak için gerekli zamanın geldiğini söyledi”

Kudüs`ten tele-uydu bağlantısı ile Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi (AIPAC) Politika Konferans yoluyla konuşan Netanyahu, İran`a karşı Washington`un stratejisi, bu ay Orta Doğu’yu ziyaret edecek olan ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmelerde belirleyici olacak. İsrail yanlısı lobi grubları ABD’de devreye girdi bile.

"Söz ve yaptırımlarla İran`ı durduramıyoruz" diyen Netanyahu "Diplomasi ve yaptırımlar açık ve inandırıcı bir askeri tehdit ile birleştirilmemesi halinde İsrail’in varlığı tehlikededir" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Fransa, Rusya, İngiltere ve Almanya’dan oluşan Nükleer müzakere grubu toplantısına katılan üst düzey bir İsrailli yetkili Netanyahu hükümetinin İran’a karşı P5 +1 ülkelerinin müzakerelerde daha sert bir çizgi umduğu söyledi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir