• DOLAR 32.569
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2431.86
  • ...

DİYARBAKIR- Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde (DTSO) bünyesinde AB - Türkiye Odaları Forumu Sivil Toplum Diyaloğu programı kapsamında yüzde 90 AB destekli Tekstil İş Kümesinin Oluşturulması Projesi kapsamında Diyarbakır (Amed)`da komite toplantısı gerçekleştirildi. İtalya Prato Ticaret odası ile ortaklaşa yürütülen ve bütçesi 121.364,75 Euro olan proje ile ilimizdeki tekstil sektörünün detaylı bir analizi yapılarak eksik yönlerinin tespit edilmesi, bu eksikliklerin eğitim ve bilgilendirme toplantıları ile giderilmesi ve İtalya tekstil iş kümelerinin incelenmesi, deneyim paylaşımının ve sürekli işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

 

Projenin temel faaliyetleri ise şöyle açıklandı:
- Tekstil Küme Komitesi Oluşturma
- Diyarbakır Tekstil Firmaları İtalya Ziyareti
- Diyarbakır Tekstil Firmaları Rekabet Analizi
- Tekstil firmalarına yönelik eğitimler
- Tekstil firmaları için Markalaşma Yol Haritasının Hazırlanması
- Diyarbakır Workshop ve Odak Toplantıları
- Tekstil İş Kümesi Derneğinin Kurulması
- Uluslararası Diyarbakır Tekstil Konferansının Düzenlenmesi
- Proje final raporlarının hazırlanması

 

Yapılan ilk komite toplantısında proje faaliyetleri ve proje partneri hakkında sunumlar yapıldı. DTSO yönetimi, Karacadağ Kalkınma Ajanası, Dicle Üniversitesi Tekstil Bölümü, DİSİAD, GÜNTİAD, yöneticileri ve temsilcileri komite toplantısına katılım sağladı.

 

Toplantıda en az ayda bir toplanan daimi bir komisyonun oluşturulmasına ve komisyonun \"proje faaliyetleri\" gündem maddesiyle Mart ayının ikinci haftasında toplanmasına karar verildi. (Osman İçli-İLKHA)