• DOLAR 32.38
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2326.131
  • ...
9 İlde yüz yüze eğitime kar engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar ve buzlanma nedeniyle bütün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime 18 Şubat Perşembe günü, bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.


İstanbul Valisi Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili İstanbullular, kar ve buzlanma nedeniyle; bütün eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 18 Şubat Perşembe günü, bir gün süreyle ara verilmiştir. Buzlanmaya karşı tedbiri elden bırakmayalım."

BALIKESİR

Balıkesir'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bazı ilçelerde yüz yüze eğitime verilen ara, bir gün daha uzatıldı.

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada, 12 ilçede kar yağışının ardından buzlanma nedeniyle yüz yüze eğitime bir gün ara verildiği, eğitime uzaktan devam edileceği belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Erdek, Edremit, Gömeç, Gönen ve Manyas dışındaki 12 ilçemizde birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan tüm ilkokullar ile köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi-özel ilkokullar, ortaokullar ile bu okulların bünyesindeki ana sınıflarında, buralardaki tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime başlama faaliyetinin 1 gün daha ertelenmesine, 18 Şubat Perşembe günü bu okullarımızda uzaktan eğitime 1 gün daha devam edilmesine karar verilmiştir."

KARS

Kars'ta, kar yağışı sebebiyle yüz yüze eğitime yarın ara verilecek.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, AA muhabirine, kentte kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm eğitim kurumlarında, 18 Şubat 2021 Perşembe günü, yüz yüze eğitime ara verildiğini söyledi.

Öksüz ayrıca, kamu kurumlarında çalışan engelliler ve hamilelerin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

ORDU-GİRESUN-SİNOP-RİZE-GÜMÜŞHANE-TRABZON

Karadeniz Bölgesi'nde etkisini sürdüren kar nedeniyle Ordu, Giresun, Sinop, Rize ve Gümüşhane'de yüz yüze eğitime perşembe günü ara verildi. Trabzon'da ise 4 ilçede okullar tatil edildi.

Karadeniz Bölgesi’nde görülen yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşların ve öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için bazı illerde yüz yüze eğitime ara verildi. Bölgede Ordu, Giresun, Sinop, Rize ve Gümüşhane'de yüz yüze eğitime perşembe günü ara verildi. Trabzon'da ise Tonya, Maçka ve Araklı ilçelerinde 2 gün, Yomra da ise 1 gün okullar tatil edildi.

(NTV)

Bu haberler de ilginizi çekebilir