• DOLAR 32.59
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2522.262
  • ...
İsrail Rehine Krizinde Arabulucu Olmak İstiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber/Dış Haberler Servisi

Rauters Haber Ajansı, İsrail, Suriyeli Muhaliflerin elinde bulunun Birleşmiş Milletlerin yaşadığı rehine krizine müdahale etme sinyali verdi. BM,  Golan Tepeleri yakınındaki Suriyeli muhalifler tarafından ele geçirilen askerlerinin serbest bırakılmaları için çabalarını artırdı. Uluslararası kamoyunun dikkati bu yöne çevirilirken İsrail’den bir açıklama geldi.

"Uluslararası bir gücün askeri hareketle kısıtlanması önemli bir olaydır, diyen üst düzey Savunma Bakanlığı yetkililerinden "Amos Gilad, İsrail Radyosuna verdiği demeçte: "Birleşmiş Milletler sonuçta rehineleri kurtarmak için muhalifleri ikna etmek için bize güvenebilir."

Gilad, muhaliflerin "uluslararası bir güçle herhangi bir  çatışmaya girmek istemediğini " ama yardım istediğini söyledi.
İsrail askeri şu anda “düşük profilli" ama yakından Suriye`deki olayları takip ediyor.

İsrail 1967 savaşında Golan Tepeleri`ni işgal etmiş ve Suriye`nin bu bölgesini stratejik plato haline getirdi.
BM Çekilme Gücü (UNDOF) misyonu, yani Barış Gücü yaklaşık dört yıldır Suriye ve İsrail işgali altındaki tepelerde ateşkes hattı takip görevi üstlenmişti.

Golan Tepeleri yakınında 21 Barış Gücü personelini elinde tutan muhalifler, rehineleri serbest bırakmak için önce Suriye hükümet güçlerinin bölgeyi terk etmesi gerektiğini söyledi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir