• DOLAR 32.571
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2433.328
  • ...
`Güvenli yol güvenli okul`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL-Sultangazi Belediyesi, "Güvenli Yol, Güvenli Okul" projesini hayata geçiriyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde yapılan proje ile çocukların güvenli bir şekilde okula gidiş ve dönüşlerinin sağlanması amaçlanıyor Projenin ilk uygulamasında görev alacak olan 120 gönüllü kadın veli, çocukların yollardaki güvenliğini sağlayacak.
 
Proje kapsamında gönüllü velilere eğitimler verilerek 120 gönüllüye Emniyet Genel Müdürlüğü adına Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından süresiz olarak Okul Geçit Görevlisi Kimlik Kartı verildi. Proje için gönüllü velilerin trafikte kullanmaları için trafik görevlisi olduklarını gösteren yelek, yağmurluk ile led ışıklı dur-geç işareti dağıtıldı.
 
Ayrıca gönüllü veliler, okul çıkışlarında görev yaparak çocukların güvenli geçişini sağlamanın yanı sıra trafik akışını da denetleyerek tutanaklar hazırlayabilecek. Gönüllü velilerin İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne sunduğu tutanaklar doğrultusunda sorumlulara trafik cezaları verilebilecek.
 
Orhangazi İlkokulu önünde bugün saat 12.00`de tanıtımı yapılacak projenin ilçedeki tüm okullarda uygulanacağı açıklandı. (M.Erkan Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir