• DOLAR 32.586
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2430.04
  • ...
Siyonistlerin ablukası altındaki Gazze'ye Covid-19 aşısı henüz ulaşmış değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin direniş grupları, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) başta olmak üzere uluslararası kurumlara, söz konusu aşıların Gazze’ye girişine izin verilmesi için acilen harekete geçme ve siyonist işgal rejimine baskı yapma çağrısında bulundu.

Açıklamada, Filistin halkının ve davasının içinde bulunduğu zorluklara karşı koyabilmesi için tam bir ulusal stratejinin oluşturulması ve Filistinli gruplar arasında ulusal uzlaşının sağlanmasının gerekliliğine dikkat çekildi.

Filistinlilerin hayatını zorlaştıran ve yaşam alanlarını daraltan siyonist yerleşimcilerin Mescid-i Aksa ’ya yönelik baskın ve saldırılarında yaşanan artışa işaret eden gruplar, bu minvalde gerçekleştirilen çirkin saldırılara, yeni emrivakilerin dayatılması ve işgal rejimi tarafından desteklenen Yahudileştirme planlarının hızlandırılmasının hedeflendiğini belirtti.

İsrail ile normalleşmenin her türlüsünün lanetlendiği açıklamada, normalleşme anlaşmalarının, Filistin, Kudüs ve İslam ümmetine ihanet manasına geldiği ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, siyonist rejimin, gönderdikleri Covid-19 aşılarının abluka altındaki Gazze Şeridi’ne girişine izin vermediğini bildirmişti.

Açıklamasında Keyle, 2 bin dozluk Rus Sputnik V aşısının, Covid-19 hastaları için ayrılmış yoğun bakım odalarında çalışan sağlık personeli ve acil servislerdeki sağlık çalışanları için Gazze Şeridi’ne gönderildiğini ancak işgal rejiminin buna engel olduğunu ifade etmişti. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir