• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
`Roboski Katliamı Bir Rövanştı` İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu tarafından dün kabul edilen Uludere Raporu`nun tatmin edici hiçbir sonuç içermediği belirtiliyor. Basına sızdığı kadarıyla raporda "Kasıt yok. Asker ile sivil arasında koordinasyonsuzluk var" deniliyor. Ancak, Yeni Şafak Gazetesi`nden Abdulkadir Selvi`nin iddiasına göre Uludere olayı bu kadar basit bir değerlendirmeye tabi tutulamaz.

"BİLGİ KANALLARI KAPATILDI"

Selvi`ye göre "koordinasyonsuzluk" değil, "kuşku verici bir şekilde, Bilgi kanallarının kapatılması" söz konusu.

Olaydan ne valinin ne de yerel askeri yöneticilerin haberdar edildiğini belirten Selvi, sızma tehlikesi bahanesiyle haber verilmediğini savunanların olabileceğini ancak durumun bundan da ibaret olmadığını söyledi.

"NE YEREL MAKAMLAR NE ÜST MAKAMLARIN HABERİ VAR"

Selvi`ye göre yerel hiçbir makam haberdar edilmediği gibi, devletin zirvesi de olaydan haberdar edilmedi. Bu da kuşkuları arttıran bir başka nokta. Selvi, "Size daha vahimini söyleyeyim Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın sabah haberi oluyor." diyor.

"Bu olay öyle bir anlık gelişen bir olay olsa, belki izah edilir tarafı bulunabilir. Ama 3.5 saat devam eden bir süreç yaşanıyor. 2 kez bombalanıyor. Bu dahi 45 dakika sürüyor. Heronlar kaçakçı grubunun üzerinde dolaşmaya başladığı anda, gruptakiler aileleriyle irtibat kuruyor, onlar karakolu arıyor, `Kuş bizimkilerin üzerinde` diyorlar, bu birkaç kez tekrar ediyor, her defasında `Sizinkilerle ilgisi yok` karşılığını alıyorlar." diyen Selvi, Neden? diye soruyor ve şu cevabı veriyor: "Çünkü yerel askeri birimler de devre dışı bırakılmış."

"DAĞ FARE DOĞURDU"

Raporu hazırlayanların yerel makamların söylediklerini bile dikkate almaları durumunda olayın gerçek nedeninin anlaşılabileceğini, ancak bunun yapılmadığını belirten Selvi, Uludere Raporu`nu "Dağ fare doğurdu" diye değerlendirerek şu noktalara dikkat çekiyor:

OLAYIN HEDEFİ

"1-Bu operasyonun 2 hedefi vardı.

Biri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel diğeri Başbakan Erdoğan.

2-Uludere soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcılığı`nın gece 03.05`te Genelkurmay`a faks çekip bazı bilgiler istemesi, karargahta, `bizi de alacaklar` kuşkusuna neden oldu.

3-Genelkurmay Başkanı Necdet Özel`i koruma duygusu harekete geçti, siyasi irade tavrını koydu.

4-Savcılığın bu tavrı 7 Şubat`ta MİT Müsteşarı Hakan Fidan konusunda gelişen refleksin bu kez Genelkurmay başkanı için oluşmasını sağladı.

4-Operasyonun yürütüldüğü birimde görev yapan Hava Kuvvetleri personeli, Genelkurmay Harekat başkanlığı ve 2.Ordu bünyesinde yargılanması gerekenler ise yargılanamadı."

Selvi son olarak önemli bir noktaya temas ediyor: "Uludere`nin vurulduğu gün MGK vardı. O MGK`da tarihi kararlar alınmıştı. Uludere ile MGK`nın rövanşı alındı."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir